ZLATO * SREBRO * BAKAR 

zlatne poluge

PLEMENITI METALI

ZAŠTO - KAKO 

 

 

 

 

 

 

Uvodni dio                                                                       

                       
Ono što je čudesna superHrana AFA - Klamatska alga na polju zdravlja - podržavajući vitalnost i dobro osjećanje, to su zlato, srebro i pl. metali na polju financija - pružajući materijalnu sigurnosti, čuvajući kupovnu moć.

Papirnati novac je bio zamišljen kao pokriće za plemenite metale (zlato-srebro-bakar) i to je tako bilo do 1970-tih, kada se novac počeo štampati u velikim količinama i kada je ukinut zlatni standard.
Nekad je na dolaru pisalo „We trust in GOLD“ /Vjerujemo u ZLATO/. Tada je dolar imao pokriće u nečem stvarnom, a to je bilo zlato.
Danas na dolaru piše „We trust in GOD“ /Vjerujemo u BOGA/. Samo jedno izbačeno slovo minjenja sve. I tako vladajuća elita oslobađa sebe odgovornosti za svoje nehumano ponašanje, savlja i svoje simbole na novčanicu ali zamagljuje oči ljudima rječju Bog, koja predstavlja svetost za čovjeka. 

dolari

Promislite koliko banku košta štanpanje jedne papirnate novčanice, neovino o brojki koja tamo piše? Da, malo, svega par centi!
U današnje vrijeme pored velikog štampanja novca većina novca kola elektronskim putem (virtualni novac).  Igra papirnatog novca bez pokrića ima svoja ograničenja i njen kraj je pitanje vremena. Stoga je mudro papirnati oblik novca, bilo u „čarapi“ ili banci zamijeniti za plemenite metale (zlato-srebro-bakar) ili druge stvarne vrijednosti (nekretnine, umjetnine i  sl...).
Ono što je nekada bilo dostupno samo bogatima, danas je i „malima“, a to je kupnja plemenitih metala. Ako bi svi „mali“ kupovali zlato, vrlo brzo bi uništili bankovni sistem i novčane igre virtualnog novca.
Za one ljude koje zanima tema financiske sigurnosti i odluče dio papinatog novca zamjeniti za zlato i plemenite metale predstavljamo informaciju ®  mogućnost.

pokazivac                                                                                                   

Preporuka

Preporuka je imati: zlato-srebro-bakar i to raznovrsno. Velike i male gramaže plemenitih materijala, max. čistoće (999,9) i s certifikatima (garancijom).
Počnimo s malim i nastavimo s većim gramažama (veće gramaže su jeftinije, ali se manje dobije na otkupu).

polugice

Kupnja

Tri zlatna pravila prilikom investiranja u plemenite metale 

1)   Razmišljati korak unaprijed i na način da jednog dana možemo prodavati
2)   Imati certifikat (zlato u certilajnerima), to je sigurno za kasniju transakciju
3)   Kupovati u raznim apoenima i manje i veće gramaže (poluge)

Poluge → Au 999,9 (Certiliner) - valutno zlato, Ag 999 - valutno srebro, Cu 999 - bakar.
Gramaže  → Zlato od 0,5 g do 1000 g, srebro od 2,5 g do 5000 g, bakar 500 i 1000g.  

zlato

Neke povjesne i sadašnje činjenice

Do 1900. god. bile su 3 svjetske valute; bakrenjak, srebrnjak i zlatnik.
Novac je nekada vrijedio onoliko koliko si robe mogao dobiti za njega. Tada je uveden zlatni standard. Ideja je bila da se deponiraju plemeniti metali, kao što je zlato s čistoćom 999,9, u cilju zaštite vrijednosti novca.
Od 1900.g  dolar je postao međunarodno sredstvo plaćanja. Jedan dolar je pohranjivao 1,5 g. zlata (to je pisalo na novčanici dolara).
Godine 1971.g. ukinut je zlatni standard jer je štampano više papira nego li ga pokriva zlato. Tada je započela svjetska kriza.
Danas svjetske valute nemaju pokriće u zlatu. Najveći problemi su burze i papirnate igre te visoki dugovi u kojima SAD prednjači. Pored velikog štampanja, najveći dio novca vrti se samo u elektronskom obliku. Svega 2% svih deviznih transakcija odgovara realnoj razmjeni robe i usluga.
Sistem teži totalnoj kontroli. Vremenom će se izgubiti papir i već su se počele uvoditi kartice (elektronski oblik) preko kojih se mogu kontrolirati svi prihodi i rashodi.

     Zlato
Vlade su prolazne, valute također. Zlato održava svoju vrijednost kao sigurna i uvijek vrijedna sirovina u vremenima globalnih nesigurnosti.    

Danas je vrijednost zlata znatno podcjenjena, a srebra još i više. Ako se ne dogodi nikakav rez, vjerojatno je da će u sljedećih 5 godina vrijednost zlata rasti barem 15% godišnje. Zlato je oslobođeno poreza na dodanu vrijednost (PDV) kao i poreza na kapitalnu dobit u gotovo svim zemljama svijeta! Srebro nije oslobođeno PDV-a, aloi ono ima veliku stratešku vrijednost i kao sirovina. 
Za nasljedstvo fizički plemeniti materijali su najmanje problematični, ne treba nam institucija, procedura, otvorimo sef, prebrojimo i to je to. Zlato dugoročno osigurava kupovnu moć.lonac zlatnika

 

 

 

Mediji
U medijima, posebice stručnim časopisima mogu se naći dobri članci o toj temi. U „biznis.jutarnji“ od 30.06.2014. naišla am na članak pod naslovom „Indija i Kina su u zlatnoj groznici, a cijene će još rasti“. Zorno su prikazali raloge za investiranje u plemenite metale.                         
                                                                                                            Izvod iz članka:
Razlozi rasta potražnje i cijena zlata:
1. upitni rezultati monetarne politike vodećih središnjih banaka
2. sigurnost i stabilnost koje ulagačima nosi ulaganje u zlato
3. diverzifikacije portfelja radi smanjenja rizika ulaganja
4. cijene zlata i dalje su privlačne u usporedbi s cijenama drugih oblika imovine
5. jačanje srednjeg sloja u Aziji, posebno u Kini i Indiji, i njegova orjentacija na zlato

                                                                       Izvor: Goldreport 2014, ErsteGroupResearch

Zaljučak

Danas papirnati novac nema pokrića u stvarnim vrijednostima i veći dio je virtualan, pitanje je skorog vremena kada će doći kraj ovoj novčanoj igri.
Dobro je da svoj papirnati novac investiramo u stvarne vrijednosti. Jedan dobar izbor je kupnja plemenitih metala, jer oni čuvaju vrijednost kupovne moći, garantiraju neovisnost, daju sigurnost u svim vremenima, a u krizama izuzetno dobijaju na cijeni.

Razvidno je da je papirnati novac upitan, a zlato uvijek bilo sigurna valuta

Poziv

skrinja zlata

Ako su Vam ove informacije dale neke odgovore na pitanje ZAŠTO,
ako smo vas potakli na promišljanje da zamijenite dio svog papirnatog novac za zlato i srebro,  pozovite nas da dogovorimo termin i odgovorimo na slijedeće pitanje  KAKO
tel: 00385 51 677-331; mob: 091 7223700

Tvrtka čiju preporuku mogu dati pruža i mogućnost rente i štednje, bez obveze na određeni mjesečni iznos. Možete štedjeti u svojim trenutnim mogućnostima, sa znatno većom dobiti nego u banci i/ili osigravajućim kućama i uz zlatno pokriće

 

   

Povratak na vrh