TAJNA - The Secret
Rhonda Byrne  -   www.thesecret.tv
Izdavač: V.B.Z. Zagreb, 08/2007.

Neka Tajna unese Ljubav i Radost u čitavo naše postojanje.
To želim sebi i tebi i čitavome svijetu.

Kako gore, tako dolje. Kako unutra, tako i izvana.
Smaragdna ploča, oko 3000.godine prije Krista

* * * * * * * *
Good Feeling - Follow your Bliss

Iz knjige: Sadržaj: Naslovi poglavlja i SAŽETAK TAJNE

Razotkrivanje tajne  (17- 41)

Sličnosti se privlače /magnet/ (23) - Privlačite dobro, a ne loše (28)  - Moć vašeg uma (35)

To se načelo može sažeti u tri jednostavne riječi (25):
Misli postaju stvarne! * Thoughts Become Things!

SAŽETAK  Tajne
* Zakon privlačnosti uzvišena je Tajna života.
* Zakn privlačnosti kaže da se sličnosti privlače, stoga kad nešto pomislite istodobno privlačite slične misli.
* Misli su poput magneta i imaju frekvenciju. Dok razmišljate, misli šaljete u Svemir i one poput magneta privlače sve slične stvari koje se nalaze na istoj frekvenciji. Sve što ste poslali vraća se svojemu izvoru, vama.
* Vi ste poput televizijskog odašiljača. Svojim mislima odašiljete frekvenciju. Želite li promjeniti nešto u svojemu životu, promijenite frekvenciju promjenom misli.
* Sadašnje misli oblikuju budući život. Ono o čemu najviše razmišljate i ono na što se najviše usredotočite, pojavit će se u vašemu životu.
* Misli vam se preobražavaju u stvarnost.

Pojednostavljenje Tajne (43-59)

Ljubav - najvažnija emocija (54)

SAŽETAK  Tajne
* Zakon privlačnosti prirodni je zakon. Nepristran je kao i zakon sile teže.
* Ništa se ne može očitovati u našem iskustvu ako to sami niste prizvali vlastitim upornim razmišljanjem.
* Da biste znali što mislite samo se zapitajte kako se osjećate. Emocije su dragocjen instrument koji sam govori što mislimo.
* Ne možete se osjećati loše i istodobno gajiti dobre misli.
* Misli određuju našu frekvenciju, a osjećaji vam istoga trenutka govore na kojoj ste frekvenciji. Osjećate li se loše, na frekvenciji ste koja privlači još više loših stvari. Osjećate li se dobro, na snažan način privlačite još veća dobra.
* Tajni Mjenjači kao što su ugodne uspomene, priroda ili omiljena glazba mogu vam istoga trenutka promjeniti osjećaje i prebaciti vas na drugu frekvenciju.
* Osjećaj ljubavi najviša je frekvencija koju možete odaslati. Što je veća ljubav koju osjećate i odašiljete, to je veća i moć kojom ste ovladali.

Kako se koristiti Tajnom (61-85)

Stvaralački proces
1. korak: Zatražite (63)  . . . . . . . .  Ask
2. korak: Vjerujte (64)  . . . . . . . .   Answer
3. korak. Primite (68)  . . . . . . . . .   Receive

Tajna i vaše tijelo (74) - Koliko je vremena potrebno? (78) - Unaprijed stvarajte svoj dan (82)

SAŽETAK  Tajne
* Zakon privlačnosti poput Aladinova duha ispunjava svaku vašu zapovijed.
* Stvaralački Proces pomaže vam u stvaranju svega što želite u tri jednostavna koraka: traženje, vjera i primanje.
* Kad od Svemira trebate zatražiti ono što želite to je prilika i da sebi razjasnite što želite. Kad vam to postane jasno, već ste zatražili.
* Vjera znači da se trebate ponašati, govoriti i razmišljati, kao da već imate ono što ste zatražili. Kad se uključite u frekvenciju ostvarenja traženoga, zakon privlačnosti pokreće ljude, događaje i okolnosti koje vam donose željeno.
* Primanje obuhvaća osjećaj koji se javlja kad vam se želja ostvarila. Sadašnje dobro raspoloženje uključuje vas u frekvenciju onoga što želite.
* Da biste smršavili, nemojte se usredotočiti na "gubitak tjelesne težine". Umjesto toga se usredotočite na svoju savršenu težinu. Probudite u sebi osjećaj savršene tjelesne težine i tako ćete je prizvati.
* Svemiru nije potrebno vrijeme da bi očitovao ono što želite. Podjednako je lako ostvariti jedan kao i milijun dolara.
* Počnete li od sitnica, kao što su šalica kave ili parkirališno mjesto, lako ćete uočiti  način na koji možete iskoristiti djelovanje zakona privlačnosti. Snažno naumite privući neku sitnicu. Kad iskusite moć privlačenja, možete stvarati i mnogo veće stvari.
* Unaprijed osmislite svoj dan razmišljajući o tome kakav želite i tako ćete promišljeno stvarat svoj život.

Moćni procesi (87-109)

Moćan proces zahvalnosti (90) - Moćan proces vizualizacije (97) - Moćni procesi na tijelu (103)

"Privlačimo sve ono o čemu razmišljamo i sve ono na čemu smo zahvalni" (91)
Jako je važno posjedovati "stav zahvalnosti". (95)

 

SAŽETAK  Tajne
* Očekivanje je moćna privlačna sila. Očekujte ono što želite, ne očekujte ono što ne želite.
* Zahvalnost je snažan proces preobrazbe vaše energije koji vam u život donosi ono što želite. Budite zahvalni na onome što već imate te ćete privlačiti sve više dobrih stvari.
*Zahvaljivanje unaprijed za ono što želite golemom snagom spunjava vaše želje i Svemiru šalje još snažnije signale.
* Vizualizacija je proces stvaranja misaonih slika u kojima uživate u onome što želite. Dok vizualizirate, vi stvarate moćne misli i osjećate da već posjedujete ono što želite. Zakon privlačnosti vam tada vraća tu stvarnost, upravo onakvu kakvu ste vidjeli u mislima.
* Da biste dobili najbolje od zakona privlačnosti, neka on postane dijelom vašega života, a ne nešto čime se samo povremeno koristite.
* Na kraju svakoga dana prije nego što zaspite, u mislima ponovno prođite sve ono što se toga dana dogodilo. Svaki događaj ili trenutak koji nisu završili onako kao ste željeli ponovo odvrtite u mislima u skladu sa svojim željama. 

 

Tajna novca  (111-127)

Privlačite obilje (115) - Usredotočite se na blagostanje (117) - Darujte novac da biste ga primili (123)

SAŽETAK  Tajne
* Da biste primili novac usredotočite se na obilje. Ako se usredotočite na neimaštinu, nećete moći privući novac u svoj život.
* Pritom je korisna mašta i zamišljanje da već imate novac koji želite. Igrajte se kao da imate bogatstvo, počet ćete se bolje osjećati u pogledu novca, a kad se počnete bolje osjećati, više će vam novca pritjecati u život.
* Ako se sada dobro osjećate, to je najbrži način privlačenja novca u vlastiti život.
* Odlučite da ćete razgledati sve što vam se sviđa i ponavljati: "Ja si to mogu priuštiti. Ja to mogu kupiti". Promijenit će vam se način razmišljanja i bolje ćete se osjećati u pogledu novca.
* Da biste privukli novac u svoj život, poklanjajte ga. Ako ste velikodušni s novcem i ako vam je ugodno dijeliti ga, time zapravo govorite: "Imam mnogo".
* Vizualizirajte čekove u pošti koju primate.
* Ne razmišljajte o oskudici, nego o bogatstvu. Razmišljajte bogato.

Tajna odnosa (129-139)

Vaš posao ste vi sami (133)

SAŽETAK  Tajne
* Ako želite ostvariti odnos, pobrinite se da se vaše misli, riječi, postupci i okolina ne suprostavljaju vašim željama.
* Vaš posao ste vi sami. Ako najprije ne ispunite sebe, ništa ne možete dati drugome.
* Postupajte prema sebi s ljubavlju i poštovanjem te ćete privući ljude koji će vam iskazati ljubav i poštovanje.
* Ako se osjećate loše u odnosu prema sebi, sprečavate protok ljubavi te privlačite nove ljude i situacije koje će u vama izazvati osjećaj nelagode prema sebi.
* Usredotočite se na osobine koje volite kod sebe i zakon privlačnosti će vam razotkriti još više vaših sjajnih osobina.
* Da bi neki odnos funkcionirao, usredotočite se na ono  što cijenite kod druge osobe, a ne na ono što vam smeta. Ako se usredotočite na pozitivne osobine, njih će biti sve više.

Tajna zdravlja (141-155)

Smijeh je najbolji lijek (144)  -  Mislite savršene misli (146)  -  Nema neizlječive bolesti (151)

SAŽETAK  Tajne
* Učinak placebo primjer je zakona privlačnosti na djelu. Ako pacijent uistinu vjeruje da je tableta ljekovita, dobiva ono u što vjeruje i izlječen je.
* Svi se mi u vlastitoj nutrini možemo  "usredotočiti na savršeno zdravlje", usprkos svemu onome što se događa u vanjskome svijetu.
* Smijeh privlači radost, oslobađa vas negativnosti i vodi čudesnom izlječenju.
* Bolest se zadržava u tijelu uz pomoć misli, promatranja bolesti i obraćanja pozornosti na bolest. Osjećate li se pomalo loše, ne pričajte o tome, osim ako se ne želite osjećati još gore. Slušate li ljude koji govore o svojoj bolesti, njihovoj bolesti samo dodajete vlastitu energiju. Umjesto toga usmjerite razgovor na lijepe stvari i darujte snažne misli zdravlju tih ljudi.
* Uvjerenja o starenju prebivaju u našem umu, stoga svoju svijest oslobodite takvih misli. Usredotočite se na zdravlje i vječnu mladost.
* Ne obraćajte pozornost na poruke društva o bolestima i starenju. Negativne vam poruke nisu ni od kakve koristi.

Tajna svijeta  (157-169)

Svemir je ispunjen obiljem (163)

SAŽETAK  Tajne
* Privlačite ono čemu se opirete, jer se snažno i emocionalno usredotočujete na to. Da biste bilo što mogli promijeniti, okrenite se vlastitoj nutrini te svojim mislima i osjećajima počnite odašiljati novi signal.
* Svijetu ne možete pomoći ako se uredotočite na negativnosti. Ako se usredotočite na negativne događaje u svijetu, ne samo što im pridodajete vlastitu energiju, nego istodobno u vlastiti život privlačite negativne događaje.
* Umjesto da se usredotočite na svjetske probleme, obratite pozornost i energiju na povjerenje, ljubav, obilje, obrazovanje i mir.
* Dobrih nam svari nikad neće ponestati, jer za svakoga ima i više nego dovoljno. Život je zamišljen da bude ispunjen obiljem.
* Putem svojih misli i osjećaja možete stupiti u dodir s neograničenom zalihom i privući je u vlastito iskustvo.
* Slavite i blagoslivljajte sve na svijetu te ćete rastvorit negativnost  i nesklad i ponovno se povezati s najvišom frekvencijom - ljubavlju.

Tajna za Vas (171-191)

Jedan jedini Univerzalni Um (176) - Vi niste Vaša prošlost (181) - Budite svjesni svojih misli (186)

SAŽETAK  Tajne
* Sve je energija. Vi ste magnet za energiju stoga energizirate sve prema sebi i energizirate sebe prema svemu što želite.
* Duhovno ste biće. Vi ste energija, a energiju nije moguće ni stvoriti ni uništiti. Ona jednostavno mijenja oblik. Stoga je vaša čista suština oduvijek postojala i zauvijek će postojati.
* Svemir izranja iz misli. Mi smo stvoritelji, ali ne samo vlastite sudbine, nego i sudbine Svemira.
* Dostupna vam je neograničena zaliha ideja. Sveukupno znanje, otkrića i izumi prebivaju u Univerzalnom Umu u obliku mogućnosti i čekaju da ih ljudski um privuče k sebi. Sve se to nalazi u vašoj svijesti.
* Svi smo mi povezani i svi smo mi Jedno.
* Otpustite sve tegobe iz prošlosti, civilizacijske običaje i društvena uvjerenja. Vi ste jedina osoba koja može stvoriti život kakav zaslužujete.
* Kad ono što želite promatrate kao apsolutnu činjenicu, to je prečac ostvarenju svih vaših želja.
* Vaša se moć krije u vašim mislima, stoga budite svjesni. Drugim riječima, "ne zaboravite se prisjetiti".

Tajna života  (193-200)

Prihvatite vlastitu veličanstvenost (197)
Uživajte u životu, jer život je sjajan! Veličanstven! (196)
Budite sretni sada. Sada se dobro osjećajte. To je jedino što trebate napraviti. (195)

SAŽETAK  Tajne
* Ploču svojega života možete ispuniti čime god želite.
* Potrebno je samo jedno: da se ovoga trenutka dobro osjećate.
* Što se više koristite snagom vlastite nutrine, to ćete privući još veću moć.
* Sada je pravi trenutak da prigrlite vlastitu veličanstvenost.
* Živimo u sjajnom razdoblju. Kad otpustimo ograničene misli, na svakom ćemo području stvaranja iskusiti istinsku veličanstvenost ljudske rase.
* Radite ono što volite. Ako ne znate što vas raduje, upitajte: "U čemu se krije moja radost?" Kad se posvetite vlastitoj radosti privući ćete ćitavu lavinu radosti, jer zračite radošću.

* Sada kada ste nučili spoznaje Tajne, samo o vama ovisi što ćete napraviti. Što god odabrali, ispravno je. Moć u potpunosti pripada vama.

 

 

Povratak na vrh