Izvadak iz knjige:  „ono si što jedeš - plan koji mijenja vaš život“ Dr. Gillien McKeit: "Obećavam vam vitkost, zdravlje i sreću." -  Prema seriji britanskog Channel 4 - Svjetski bestseler. Izdavač: Školska knjiga, Zagreb, 2006. Naslov izvornika "You are what you eat"

 

ONO SI ŠTO JEDEŠ

HRANA KOJU JEDEMO ZAPRAVO JE GORIVO JER NAŠEM TIJELU DAJE ENERGIJU POTREBNU ZA NORMALNO FUNKCIONIRANJE. AKO SE NE POTRUDITE DA TIJELO "NAPUNITE" DOVOJNO KVALITETNIM "GORIVOM" i U KOLIČINI KOJA MU ODGOVARA, JEDNOSTAVNO ĆETE SE OSJEĆATI MANJE ZDRAVO NEGO ŠTO BISTE MOGLI.
NAŠE TIJELO SADRŽAVA MILIJUNE STANICA, OD KOJIH SVAKA ZAHTJEVA NEPRESTANU OPSKRBU DNEVNOM KOLIČINOM HRANJIVIH SASTOJAKA KAKO BI MOGLA MAKSIMALNO DOBRO FUNKCIONIRATI.
HRANA UTJEČE NA SVE TE STANICE, a samim time i NA SVE SEGMENTE NAŠEG ŽIVOTA: na RASPOLOŽENJE, KOLIČINU ENERGIJE, ŽELJU ZA HRANOM, KAPACITET MOZGA, SEKSUALNI NAGON, NAVIKE SPAVANJA i ZDRAVLJA OPĆENITO. Ukratko,   
ZDRAVA je PREHRANA  KLJUČ  za DOBAR ŽIVOT.            (12)

* * *

SUPERNAMIRNICE za SUPERTIJELO

Prije više godina kada sam živjela u Americi, bila sam vrlo bolesna i išla sam od liječnika do liječnika. Gotovo dvije godine patila sam od jake i neprestane migrene te niza drugih tegoba. Jedva sam se izvlačila iz kreveta kako bih otišla na radio i vodila emisiju o zdravlju. A tada je jednoga dana u moju emisiju došao gost koji je tvrdio da se izliječio od raka pomoću super namirnice - divljih modrozelenih algi. U početku sam mislila da je potpun lud. Nikada ne bih odobrila odbijanje bolničkog lječenja, ali me je njegova priča nadahnula da potražim tu supernamirnicu za koju nikada nisam čula. Tri dana nakon što sam, prema savjetu svoga gosta, počela uzimati neograničene količine divljih modrozelenih algi, moja je migrena prvi put u dvije godine potpuno nestala.

Danas sam klinički nutricionist i kad radim s bolesnicima, koristim divljim modrozelenim algama i drugim supernamirnicama te postižem izvrsne rezulate u sprečavanju bolesti, jačanju organa i hranjenju stanica, što mojim pacijentima pomaže da ostanu vitki, u formi i nevjerojatno zdravi. Svojim kćerkicama zimi dajem divlje modrozelene alge kako bi bile zaštićene od prehlada i gripe.

Supernamirnice su najsnažnije i najhranjivije namirnice na planetu i doslovce nemaju kalorija, nezdravih masnoća niti bilo kakvih loših tvari. Stoga je takva hrana poput tvornice koja će vas preobraziti i učiniti vitkijima i zdravijima. (202)

       ZELENE SUPERNAMIRNICE

* alfalfa * vlati zelenog ječma * pšenične vati
* divlje modrozelene alge * spirulina * klorela

ŠTO JE TAKO POSEBNO U
ZELENIM  SUPERNAMIRNICAMA ?

Takve namirnice imaju najbolju koncentraciju probavljivih vrijednih hranjivih sastojaka, supstancija koje pomažu pri preradi masnoća, te splet vitamina i minerala koji liječe i štite naše tijelo. Sadržavaju i niz drugih tvari, uključujući i esencijalne masne kiseline te korisne bakterije koje čine rad probavnog sustava učinkovitijim i štite tijelo od zaraza i bolesti. (203)

ALGE: NAJBOLJI IZVOR SVEGA POTREBNOG

Alge su bile prvi oblik života na zemlji i njihova je snaga nevjerojatna. Opskrbljuju nas doslovce svim potrebnim vitaminima, mineralima, aminokiselinama, enzimima i proteinima. Vjerojatno su jedini vrhunski izvor hranjivih tvari koji poznajemo, a stvarna snaga algi leži u činjenici da su vrlo lako probavljive. Postoji više od 30000 vrsta algi, ali za zrdavlje su najvažnije divlje modrozelene alge, spirulina i klorela. (205)

 

DIVLJE MODROZELENE ALGE
ČUDESNA SUPERNAMIRNICA

Divlje modrozelene alge ... Savršeno su rješenje ako često jedete „s nogu“, ako želite izgubiti na težini, ako ste neprestano umorni i sl. Čak i ako se smatrate zdravima, preporučujem vam jer su bogat izvor svega što je tijelu potrebno. Divlje modrozelene alge sadržavaju tako reći sve hranjive sastojke: vitamine, minerale, aminokiseline, žive enzime i proteine (60% proteina, uz potpuniji profil aminokiselina od govedine ili soje), a uz to su i najbolji izvor  beta-karotena, vitamina B i klorofila. Alge vam pomažu da bolje razmišljate i poboljšavaju vaše pamćenje: testovi su pokazali da su djeca koja ih jedu uspješnija u školi, a pridaje im se i sposobnost zaustavljanja napredovanja Alzheirmerove bolesti. Jačaju imunitet te vam pomažu othrvati se virusima, prehladama i gripi. (205)

 

SPIRULINA

Spirulina je kultivirana ili uzgojena mikroalga, jedan od najbogatijih izvora proteina među prirodnom hranom. Sadžava 60 do 70% iskoristivih proteina dok ih je u mesu samo 25%. Smatra se da spirulina pomaže kontrolirati razinu šećera u krvi i utažiti želju za hranom, stoga je najbolji prijatelj onima koji drže dijetu. Može se koristiti kao pomoć pri gubljenju kilograma ili kao temelj prehrane općenito. Čim se ujuto probudite, umješajte u sok žličicu spiruline: to će vas probuditi i osvježiti. (205)
ALFAALFA
MAJKA SVIH NAMIRNICA

Alfalfa pomlađuje cijeli organizam i povećava vašu snagu, energiju i vitalnost. Sadržava sve poznate vitamine (ima četiri puta više vitamina C od agruma) i minerale (sadržava toliko kalcija da joj ni jedna namirnica ne može konkurirati), probavne enzime, fitoestrogen (hormon biljnog porijekla), flavonoide, aminokiseline i klorofil.
Alfalfa najčešće služi za detoksikaciju i jačanje jetre, jačanje i pročišćavanje krvi, poticanje probave, kao pomoć pri gubljenju kilograma i kao opći tonik koji jača imuni sustav.  (204)
                                                                 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ZELENA ENERGIJA  -  AquaSouce  -  jedinstveni je prirodni spoj - potpomaže tijelo moćnom hranjivom formulom: 1. AFA - Eliksir za mozak  
2. SPIRULINA - Eliksir za tijelo  3. Organic ALFALFA - opće tonizirajuće djelovanje
Potražite na www.eli.21.com: * "Zelena Energija" - Green Energy 
* "Superhrana - Podrška unapređenju zdravlja" - dr. Zlata Jaška
* "AFA - Klamatska Alga" * "Dobrodošli u čudesni svijet algi"

                                                                 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
AFA - KLAMATSKA ALGA - divlja modrozelena alga

"Divlja AFA superiorna je po bogatstvu hranjivih sastojaka, po postotku asimilacije, po probavljivosti i apsorpciji. Savršena je kao izvor hrane i energije i kao prevencija od bolesti." 
                                                                                      Gillian  McKeith,  dr.  phil.

"THE MIRACLE SUPERFOOD: Wild Blue - Green Algae"
- The nutrient powerhouse that stimulates the immune system, boosts brain power and guards against disease

Potražite: sjajnu knjižicu poznate nutricionistice o čudesnoj modrozelenoj AFA algi. U njoj Dr. McKeith objašnjava sastav ove superhrane i kako je koristiti da bi se poboljšalo - unaprijedilo zdravlje, nudireceptezadijetalnuishranualgamakaoikozmetičkupomoć gledelijepaizgleda. U njoj ćete čuti i  osobnu priču dr. Gillien.

ČUDESNA  SUPERHRANA: DIVLJA PLAVO - ZELENA  ALGA
Riznica  hranjivih  tvari
koja potiče zaštitni sustav, krijepi mozak i zaštićuje od bolesti

A Q U A S O U R C E     M A G A Z I N

 

"NUTRICIONIST

ZVIJEZDAMA"
DR GILLIAN

MCKEITH

PhD, direktorica je
McKeith zdravstvene
klinike iz Hampstead-a,
London. Dr McKeith
će surađivati s nama,
pomoći nam stvoriti opće poznati kućni proizvod od AquaSource-a.

Dr McKeith je proučavala vrline modro-zelenih algi gotovo cijelo desetljeće, te provodi kliničke testove s algama na svojim pacijentima. Smatra da su alge efikasne prilikom ispravka nutricionalnih nedostataka, popravljanja memorije i opće čistoće uma, pospješuju probavu, poboljšavaju imunitet, eliminiraju toksine, poboljšavaju energetski nivo te reguliraju zdravu

crijevnu floru. "Ali čak i 'zdrava' osoba može imati koristi od algi kao preventativnog sredstva protiv bolesti i oboljenja," objašnjava Dr McKeith. "To je najiskoristiviji, upijajući i jednostavno najprirodniji multi vitaminsko-mineralni dodatak hrani koji postoji, dar direktno od Boga".
Dr McKeith je autorica nove knjige "ČUDOTVORNA SUPERHRANA: Divlje modro-zelene alge", izvođač je Keats iz New York-a. Knjiga je izdana u SAD-u, te će uskoro biti izdana i u UK. Knjiga je jednostavna, jasno pisana, autoritativna i popraćena s glavnim izvorima i internacionalno uglednim istraživanjima i spisima, popraćenim literaturnim bilješkama.
Dr McKeith redovito piše članke za "The Sun", "Healthy Eating Magazine"

i "Here's Health!.
Članci o Dr McKeith izašli u "New York Times", "Evening Standard", "Ok Magazine", "Good Housekeeping", "Harper's, Zest", "Premiere", "The Sunday Mail", "The Telegraph", koji su samo nekolicina. Ona je bila stručnjak za 'zdravi život' za BBC televiziju, ABC TV i The Joan Rivers Show u Americi. Više od 7 godina, su-vodila je i producirala "LINIJU ZDRAVLJA DUŽ AMERIKE", Radio Show iz New Yorka. Dr McKeith predstavlja svoje "Ultimate Healthy Living" seminare publici diljem svijeta.
Odrasla u Škotskoj, Gillian McKeith se školovala u "University of Edinburgh", "University of Pennsylvania (SAD)", "American College of Nutrition" te u "London School of Acupuncture".

 

Povratak na vrh