Svima nama,  našim bližnjima, prijateljima i budućim prijateljima,
svim Bićima, našem Svijetu i Planetu … svemu stvorenom  ž e l i m

Ljubav u svim oblicima i svim područjima života, unutrašnji Mir, Radost -
Sjajnu Novu Godinu 2005. i sve nadolazeće godine Novog Zlatnog Doba !

smilesmilesmilesmilesmilesmile

            Kada me nešto i/ili netko dodirne svojom mudrošću, ljepotom, jednostavnošću … inspirirana sam napraviti sažetak kao podsjetnik sebi i još više kako bi mudrosti i istine pomnožila sa svima čije živote dodirujem. To je moj oblik služenja. U proteklom periodu nadahnjivale su me mnoge sjajne Žene i Muškarci, Učitelji, Prijatelji, Događaji … Neke od tih mudrosti, istina, motivirajućih misli i ohrabrujućih riječi inspiracija su mi za ovu Novogodišnju Poruku s namjerom da nas, kad se malo umorimo od "života", uvijek ponovo podsjete na naše najviše visine, pomognu nam da rastemo postajući sve bolji ljudi svjesni svoje prave prirode, svjesni moći i odgovornosti da stvaramo svoju stvarnosti i budemo čuvari Prirode i Svijeta i ljepote ovog čudesnog planeta - Zemlju.

            Kako je sve u životu čudesno povezano … počinjem s knjigom u kojoj nas Gabrielle Roth, učiteljica plesa pet ritmova, pokreće iz inercije prema ekstazi. Pokreneš tijelo, a ono pokrene nešto puno veće ... važno je samo  pokrenuti se! Knjiga govori o putu iscjeljenja i uklapa se u moju viziju  stvarnosti u kojoj su radost i smijeh, jednostavnost i lakoća, ples i svekolika igra svakodnevica života:

* "PUTOVANJE do EKSTAZE - Iscjeljujuće putovanje neobuzdanog duha" - Gabrielle Roth

Negdje na putu našeg buđenja uz sve muke, radosti i razočaranja
otkrit će se ekstaza kao potvrda, blagoslov, poruka sa Izvora.
Nakon toga, sve što ostaje jest živjeti s radošću, ljubavlju i smijehom.

            Više nego ikada ranije, u potrazi za vodstvom trebamo se okrenuti sami sebi te se pouzdati u dugo zakopane instinkte i intuicije. (21)  Da bismo u potpunosti bili ono što zaista jesmo, trebamo se vratiti osnovnim prirodnim nagonima. (94)  Svatko od nas ima moć i odgovornost da se iscijeli, da bude vlastiti iscjelitelj / iscjeliteljica. (198)
Bilo bi idealno imati biološku majku koja nas uči kako biti u tijelu i vjerovati sebi, te biološkog oca koji nas uči kako izraziti svoje srce … kvantni skok u svjesno roditeljstvo. (112)
            Život sam po sebi je put prosvjetljenja koji ima svoje stupnjeve razvoja. Sve što trebamo napraviti jest da ga živimo, a ne da se s njime borimo, kontroliramo ga ili mu se opiremo. Život je tajnovita igra: možemo pobijediti jedino ako joj se predamo. (94)

* "IGRA ŽIVOTA  i  kako je igrati" -  Florence Scovel Shinn
Sva je moć dana čovjeku (kroz pravilno razmišljanje) kako bi doveo svoje Nebo na svoju Zemlju, a to je cilj "Igre života". (93)  Čovjek nikad ne bi trebao praviti kompromise … (89)

            Kvadrat života koji donosi savršenu sreću : Savršeni plan uključuje (75-76)
ZDRAVLJE, BOGATSTVO, LJUBAV  i  SAVRŠENO SAMOIZRAŽAVANJE!  

* "MOĆ  SADAŠNJEG  TRENUTKA - vodič  prema  duhovnom  prosvjetljenju" - Echart Tolle

Ovdje ste kako biste božanskoj svrsi svemira omogućili da se razotkrije. Eto koliko ste važni !

 

            Stanje prosvjetljenja moguće je dosegnuti ovdje i sad. Moguće je živjeti bez patnje, bez tjeskobe i neuroza …  Vlastito ISTINSKO BOGATSTVO - radost Bića koja zrači, te  - duboko, nenarušivo spokojstvo koje je posljedica te radosti … Ponovno postizanje svjesnosti o Biću i prebivanje u tom stanju "osjećajne spoznaje"  jest  prosvjetljenje.

NIŠTA NE POSTOJI IZVAN SADAŠNJEG TRENUTKA … Suština ovoga što govorim ne može se shvatiti umom. Onoga trenutka kad je SHVATITE, u svijesti dolazi do POMAKA od uma prema Biću, od vremena u prisutnost. Iznenada sve se doima oživljenim, zrači energijom i iz svega zrači Biće. (36)
Toltečka Mudrost-  Don Miguel Ruiz
* ČETIRI SPORAZUMA sa SAMIM SOBOM  -  Iskustveni vodič prema osobnoj slobodi 
1. Neka naša riječ bude besprijekorna; 2. Ništa nemojmo shvaćati osobno; 3. Ne pretpostavljajmo;
4. Uvijek dajmo sve od sebe.  - Zamislite … vidite sebe kako živite novim životom, novim snom
u kojem ste slobodni biti ono što doista jeste. (76)
* MAJSTORSTVO u LJUBAVI  -  Praktični vodič za umijeće odnosa  
    Majstori smo  zato što posjedujemo moć stvarati svoj vlastiti život i upravljati njime … Imamo moć stvaranja. Naša moć snažna je toliko da se ostvaruje sve ono u što vjerujemo. (5)  … Način života koji odlikuje dostupnost sreći i ljubavi. (XII)   Konačno, ako smo svjesni toga da nas nitko drugi ne može usrećiti i da je sreća posljedica ljubavi koja izvire iz nas, to je najuzvišenije majstorstvo Tolteka. (46)   Toltek je umjetnik ljubavi, umjetnik duha, čovjek koji od svakoga trenutka, od svake sekunde stvara ponajljepše umijeće - umijeće sanjanja ... Kad ovladamo svjesnošću, preobrazbom i ljubavlju
ponovo ćemo moći zahtijevati svoju božanstvenost i postati Jedno s Bogom.  To je cilj Tolteka.

* Vrhunska Učiteljica  CHING  HAI
je duhovni vođa čija su učenja vrlo jednostavna i praktična. Njezina poruka je bezuvjetna ljubav i suosjećanje prema svim osjetilnim bićima. Ona poučava Qwan Yin metodu, a to je drevna znanost o prosvjetljenju i božanska umjetnost samoostvarenja.  Chihg Hai  sama za sebe kaže: …" Nisam došla da vas učinim učenicima … Ja sam ovdje da vam pomognem postati Učiteljima."

                     " ZLATNO DOBA POČINJE S NAMA KROZ DIREKTAN KONTAKT S BOGOM "

* "NOVA OTKRIĆA"  Razgovori s Bogom  -  Neale Donald Walsh
    Evanđelje Nove duhovnosti - duhovnost koja ljude vraća njima samima. Dvije rečenice koje bi mogle sve promijeniti. "Svi Smo Mi Jedno." - "Naš put nije bolji, nego je samo drugačiji."  (156,203)

 

ISKUSIMO OBILJE BOŽANSKIH BLAGOSLOVA  i POMNOŽIMO IH  sa SVIMA ČIJE ŽIVOTE DODIRUJEMO!
Ako ne SADA, kada ?  Ako ne TI, tko ?

* ANASTAZIJA : "ZVONKI CEDAR RUSKI" -  Vladimir Megre
Prema tvrdnji Anastazije, u tekst su unesena slova i sklopovi koji blagotvorno djeluju na čovjeka. U prvoj knjizi priča se o neobičnoj ženi, obdarenoj sposobnošću iscjeljivanja duše i tijela čovjeka. Druga knjiga možda govori o tome kakvi smo bili.  Ili o tome kakvi bismo trebali biti. Treća knjiga ...  
"Postojim za one, za onoga za koga postojim" - Anastazija

* "ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST - Stvaranje tjelesnog i emocionalnog zdravlja "
dr. Christiane Northrup …  Zdravlje  i  Radost  su naše prirodno stanje! - Biti majka sebi samoj!

* "SVETAC,  SURFER  i  DIREKTORICA  -  Zadivljujuća priča o ostvarenju životnih želja" -  Robin
Sharma … Onog trenutka kad otkriješ svoj poziv, svoj glavni cilj, svoju životnu sudbinu … život poprima značajku uzvišenosti. (92) Samo nastavi ponirati u svoje dubine i raditi na sebi. Nastavi tragati za istinom - i uvijek vjeruj. Ostani otvoren … ostani dosljedan sebisvrha je tajna strasti.

* "MOĆ  NOVCA  -  Kako u pravom trenutku privući ono što Vam treba" - J. Donald  Walters
SHVAĆATE, zapravo nije važno što radimo ako u svemu što radimo vidimo priliku da služimo, da energiju upotrijebimo kreativno, da radimo za dobrobit svih, da proširimo našu naklonost i svjesnost, da svoju svjesnost uskladimo s Beskonačnom Inteligencijom (80)
               Budite zato uvijek POZITIVNI, uvijek VESELI, uvijek PUNI NADE,  VJERE  i LJUBAVI. (125)

* "NAJVEĆA PRILIKA U POVIJESTI SVIJETA" - John Kalencha  (MLM)
Možete letjeti, ako probate! … "To što držiš u ruci je ono što iz toga napraviš!"

* Na kraju kao zahvalnost "Algicama" (kako od milja zovemo Klamatsku algu i proizvode tvrtke AquaSorc-a) koje su meni već 5 godina podrška i pomoć u ovim izazovnim vremenima "promjenjive konstrukcije realnosti", poput dobrog partnera i vjernog prijatelja,   kratak navod dr.  Marije Papazove, bugarske liječnice i znanstvenice: "Volite je i uzdajte se u nju, jer AFA nije samo savršena prirodna hrana, već ona sadrži energiju, informaciju i inteligenciju neophodnu za opstanak."

S puno Entuzijazma i Ljubavi

 

 

Povratak na vrh