LJETO sa sunčevom energijom i AFA - algom

 

            Ljeto i Sunce pozivaju na prepuštanje i upijanje sunčeve energije. To je vrijeme koje poziva na odmor, pročišćenje organizma, regeneraciju te ispunjenje tijela nutrijentima i energijom, kako bi bili spremni za nove pozitivne promjene. 

BUDITE  DOVOLJNO  SEBIČNI

Stalno si govorite "Ništa nije važnije od toga da se osjećam dobro".  Shvatite da ste veličanstveno nepobjedivi. Ne pokušavajte spasiti svijet, spasite sebe, a to znači da se trebate usredotočiti na ono od čega se osjećate dobro, što vam donosi cjelovito zdravlje.                                          Abraham                                                                                                      

 

"PRILAGODITE SE I OPSTANITE - preživite centrifugu"

            Unatrag nekoliko godina naša Majka Zemlja počela je ubrzavati  svoje kretanje oko osi te se mi metaforički možemo usporediti s "rubljem koje se centrifugira". Svi osjećamo kako je glavna karakteristika našeg vremena brzina. Ovakvo stanje od nas svakako traži prilagodbu, a za to nam je potrebna velika količina energije.
U Univerzumu nema slučajnosti, pa sva ova zbivanja, u nama i oko nas, imaju svrhu.  Gdje se pojavi Problem postoji i Rješenje. Priroda nam uvijek nudi mnogo mogućnosti. Naš je zadatak okrenuti se oko sebe, potražiti, istražiti, biti znatiželjan i otvoren te biti ustrajan u svojoj odluci za vlastitom dobrobiti.
Ja sam jedno takvo rješenje otkrila prije 10-tak godina u jednoj čudesnoj algi - AFA-algi. Što je više proučavam to sam oduševljenija njenom savršenošću. Tako nešto može samo Priroda stvoriti i pokloniti nam na dar. Vrijedno je posvetiti joj pažnju i prihvatiti je s povjerenjem. Ona nam tu ljubav mnogostruko uzvraća.
AFA – modrozelena alga na Zemlji je od početka života, mnogo je starija od nas ljudi. U svojoj DNK ima pohranjenu informaciju brze prilagodbe, ispunjena je svjetlošću koju nam predaje, a koja nam je potrebna u ovim vremenima transformacije.
Dr. Papazova kaže "Potreban nam je prirodni energetski biostimulator da nas prilagodi promjenjenim uvjetima te nam vjerojatno Kozmički um šalje AFA-u kao svog izaslanika. Hrana iz vode u doba Vodenjaka!"

poruka AFA-alge

Predstavljamo vam svoju životnu energiju za vaše osobno ozdravljenje i ozdravlje- nje planeta. Poslušajte nas, primite našu poruku i budimo prijatelji. Uzmite nas kao svoju hranu i otkrijte mudrost vaših prastarih bioloških predaka. Oni će vas vratiti prirodi.                                                                                        dr. Marija Papazova                                       

DANAŠNJE  VRIJEME

Živimo u uzbudljivom vremenu - najvećem evolutivnom iskoraku u povijesti čovječanstva.                                                                                 Eckhart Tolle                                                

AFA – KRALJICA NUTRICIONIZMA

            AFA - Aphanizomenon Flos Aquae (nevidljivi vodeni cvijet) ili Klamatska alga je modrozelena mikroskopska alga. Zovu je "Eliksir za mozak" i "Zelena krv planete" i predstavlja superhranu 21. stoljeća. Obiluje nutrijentima potrebnim za svaku stanicu našeg tijela, a k tome je odličan čistač organizma.
Nutricionistica dr. Gillian McKeith kaže; "Modrozelene alge su jedini vrhunski izvor tvari koji poznajemo, a njihova stvarna snaga leži u činjenici da su vrlo probavljive. One su bile prvi oblik života na zemlji i njihova je snaga nevjerojatna. Opskrbljuju nas doslovce svim potrebnim vitaminima, mineralima, aminokiselinama, enzimima i proteinima  Savršena je kao              izvor hrane i energije i kao prevencija od bolesti"
Znanstvenica dr. Marija Papazova dodaje; "Najveća vrijednost AFA-e nije u visokoj koncentraciji tvari i imunostimulatorima, čak niti u balansiranju proizvodnje staničnih hormona, već u osobito pozitivnom regulirajućem utjecaju na djelovanje centralnog i perifernog živčanog sustava, na hipotalamus, hipofizu te epifizu, na emocije, misaonu i psihičku djelatnost i u krajnjoj mjeri na sposobnost harmonizacije i sinhronizacije sveukupnog psiho-neuro-endokrino-imunog sustava u ljudskom tijelu."

ČAKRE su osnovni mehanizam koji pokreće našu energiju. U  knjizi, "Zelene zrake svjetlost" Dr. Peter Naydenov između ostalog kaže;  "AFA je toliko bogata Sunčevom energijom da bez sumnje stimulira sve čakre što može objasniti njen snažan stimulirajući učinak. Ovo je jedan interesantan pravac u razmišljanju i vrijedi  eksperimentirati. Ipak, nemojmo zaboraviti da je riječ o malim dozama i finim utjecajima koji zahtjevaju odgovarajuću senzibilnost da bi se mogli uočiti. Ako nešto ne primjećujemo to ne znači da isto ne postoji."

Naglasila bi tri važne funkcije AFA-alge

            1. ČISTE  organizam. U današnjem svijetu prisutni su mnogi zagađivači koji svakodnevno ulaze u naš organizam, u hrani, u zraku, u okolini. Njih treba svakodnevno otklanjati i održavati sustav što je moguće čišćim.
2. PUNE tj. snabdijevaju organizam OBILJEM NUTRIJENATA koji su potrebni svakoj stanici. Danas je hrana siromašnija nutrijentima nego što je bila u prošlim stoljećima zbog mnogih razloga. To uzrokuje manjak različitih elemenata u našem tijelu te potrebu za dodacima prehrani.
3. ISPUNJAVAJU organizam SVJETLOŠĆU i ENERGIJOM visoke vibracije. AFA-alga raste divlje u Klamatskom jezeru, na 1450 m nadmorske visine, izložena je obilnoj sunčevoj energiji i energiji planine Shasta,  4317 m visok bijeli div i aktivni vulkan, jedna je od sedam svetih planina u svijetu, izuzetne moći.

Ove osobine AFA-alge omogućuju njeno sinergijsko djelovanje. Stoga nije čudno da ona djeluje blagotvorno kod svih terapija i iscjeljenja jer  stvara preduvjete za samoiscjeljenje organiznma, sposobnost koju naše tijelo posjeduje.

SVJETLOST → ZDRAVLJE → SVJESNOST

      Svijetlost i zdravlje su nerazdvojivi. Svijetlost je osnovni sastojak iz kojeg potiče sav život, razvija se  i ispunjava se energijom.
Što više svjetlosti skupljamo u našem sistemu, to više obnavljamo zdravlje i unosimo energiju koja zaustavlja starenje našeg ljudskog organizma.
Svjetlost i svjesnost su međusobno povezani ...  Što se više mijenjamo povećanjem naše apsorpcije svijetlosti to više  sami postajemo svjetlost.    
                                                                                                       dr. Gabriel Cousens                                        

 KAKO BIRATI HRANU ?

           Hrana je važna karika u stvaranju i održavanju zdravlja. "Ono si što jedeš" kažu mnogi. Hrana utječe na milijune naših stanica, a samim time i na sve segmente našeg života: na raspoloženje, količinu energije, želju za hranom, kapacitet mozga, seksualni nagon, navike spavanja i zdravlja općenito.
Opća  PRAVILA pri izboru hrane su jednostavna; birajmo onu hranu koja je što bliže  priodnom obliku, koja je cjelovita, svježa (što manje procesuirana), bio-organski uzgojena. Koristimo što više onu hranu  koja troši malo energije za metabolizam i kratko se zadržava u želucu, čija je usvojivost velika, koja djeluje lužnato i koja pročišćava organizam (svježe voće i povrće, alge koje nisu izložene visokim temperaturama, izvorska voda, za dojenčad majčino mlijeko).
U konzumiranju hrane primjenimo umjerenost i raznovrsnost (u jednom obroku što jednostavniji sastav, a tijekom cijelog dana raznovrsne namirnice). Povremeni post je dobar za organizam.


VEGETERIJANSTVO

Ništa neće pomoći ljudskome zdravlju, ni povećati izglede za opstanak na Zemlji kao prijelaz na vegeterijansku hranu.                         Albert Einstein                                      

 

ŽIVOT JE JEDNOSTAVNA MATEMATIKA –
LAGANI POČETAK
        - kako biti maksimalno učinkovit s najmanje napora, energije

            ČISTOĆA ovisi o ulaznom i izlaznom faktoru. Koliko smeća unosimo i koliko smeća iznosimo. Dakle jednostavna računica, ako želimo naš organizam održavati čistim i neopterećenim, u stanju u kom on funkcionira s najmanje naprezanja i najvećim učinkom, tada trebamo voditi računa o oba faktora. U ulaznom faktoru trebamo pažljivo birati što unosimo u naš organizam (što veću kvalitetu, što manje smeća), a za izlazni faktor se trebamo potruditi da organizam ospkrbimo dobrim čistačima.
U Aquasorceu su složili odličan proizvod za pročišćenje organizma i uravnoteženje probavnog sustava. To je "Start Easy Programme - for detox and energy" ili Program "Lagani početak - za pročišćenje, dobro zdravlje i vitalnost".  

Program "LAGANI POČETAK" sadrži probavne ENZIME, probiotike: ACIDOFILUS i BIFIDUS i AFA-algu.
Svaki sastojak pojedinačno i zajedno, donose puno dobrobiti našem probavnom sustavu i cijelom tijelu tako da zaslužuju više prostora kojeg u ovom članku nemamo, pa upućujem na literaturu. Mnogo toga možete pronaći i na internetskoj stranici www.eli21.com

            Voljela bi podsjetiti da bi trebali izbjegavati čimbenike koji ugrožavaju korisnu mikrofloru našeg probavnog sustava; antibiotike, kortizon, antibebi pilule, alkohol, sintetske dodatke hrani, kofein, kloriranu vodu, masnu i konzerviranu hranu, kolače, zagađen okoliš, psihički stres ...

Program "Lagani početak" pružiti će organizmu odlično čišćenje i harmonizaciju, a ako uz njega uzimamo Masne kiseline uslijediti će savršeno punjenje kvalitetnim nutrijentima.
MASNE KISELINE  su neophodne za zdravlje;  ulaze u sastav prirodnih masti i lipida tijela, izgrađuju stanične membrane, sudjeluju u sintezi prostanglandina ..
Masne kiseline su dobra potpora Programu za Lagani početak, svim proizvodima AquaSource-a i svoj hrani koju jedemo. AquaSource MK predstavljaju hladni ekstrakt 15-tak plodova s dodatkom ribljeg ulja i lecitina. Sadrži u izbalansiranom obliku 88 masnih kiselina, uključujući sve esencijalne masne kiseline..

Lakše je pojesti nego probaviti
                                                     njemačka poslovica

Ako se smeće redovito ne čisti, ono se nakuplja, sve dok nas ne zatrpa !

 

Za KRAJ - podsjetnik

☺☼☺

Nije sama informacija moćna, nego ono što izaberemo s njom učiniti.

            Ljeto je idealno godišnje doba za povlačenje od ludih aktivnosti, vrijeme za pounutrašnjenje, za aktivno ljetno čišćenje organizma, za skupljanje novih snaga.
Za prilagodbu velikoj brzini u kojoj živimo potrebna nam je velika količina energije. Potrebno je obratiti pažnju da je dovoljno stvaramo i da je nepotrebno ne gubimo.
Stoga unosimo hranu koja najmanje opterećuje organizam, koja ga čisti i puni kvalitetnim nutrijentima, pijmo dovoljno čiste vode. Izbjegavajmo opterećujuću hranu, gazirana i zaslađena pića. Našem tijelu pružimo čišćenje i regeneraciju. Poklonimo si s ljubavlju paket Laganog početka i Masne kiseline s namjerom dosizanja i održavanja dobrog zdravlja. 
Nemojmo zaboraviti kako mi nismo samo ovo fizičko tijelo, stoga obratimo pažnju na cjelinu. Budimo pozorni na  sve ono što nas opterećuje i crpi nam energiju, a to su; negativne misli i osjećaji, loši međuljudski odnosi, ljutnja, krivnja koju osjećamo i koju projiciramo, strah bilo koje vrste ...
Posebnu pažnju poklonimo našem mentalnom tijelu. Dok se odmaramo, ležimo na plaži ili u nekoj hladovini, aktivno i u miru kultivirajmo pozitivne misli koje nas pune energijom i optimizmom, maknimo misli brige, straha ... čitajmo motivirajuće knjige, humor, smijmo se u svakoj prilici.
Stvarajmo dobre navike; samopromatranja i postavljanja pravih pitanja te sagledavanja rješenja i posljedica koje nam donose izbori. Zamislimo da su svi naši izbori poput vage s dvije zdjele.  U jednu stavimo zdravu hranu, pozitivne osjećaje, misli, riječi, djela ... a u drugu negativne. Zdjela koja preteže određuje naše zdravlje, našu stvarnost, naš život. "Što sijemo to žanjemo". Život je matematika, a matematika je zdrav razum.
Želim nam svima puno smijeha ovo ljeto i neka se ono nastavi u vremenu koje teče. Plešimo radosno igru svoga života.  i Dobrodošli u klub ljubitelja AFA-alge.

DUŽNOST  BITI  ZDRAV

Naša dužnost prema čovječanstvu jest da budemo savršeno zdravi jer mi smo mjehurići u oceanu svijesti pa kad smo bolesni, čak i malo, ometamo kozmički sklad                                                                              Samhite.                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                          Dr. Zlata Jaška
Eli, Rijeka, Članci prikupljeni lipanj/srpanj 2008.

 

 

Povratak na vrh