KLAMATSKA ALGA ZA ZDRAVLJE

 

"Unutarnja inteligencija tijela je krajnji i najviši genij prirode.

Ona zrcali mudrost svemira. Bolest nije potreba nego izbor."

Drevna vedska mudrost

 

            Zdravlje - kažemo da je ono najviša vrijednost, uvijek je na vrhu popisa naših iskrenih želja drugima, nadamo se da će nas poslužiti, kao i naše najmilije. Ali osim što tako kažemo i želimo - koliko doista zdravo djelujemo? I jesmo li svjesni da zdravlje možemo odabrati. Kad kažemo odabrati mislimo na to da sve što činimo, što pomislimo, pojedemo ili popijemo ima utjecaja na nas kao cjelovita bića. Pozitivna misao kao i probrana hrana, odrazit će se na naše zdravlje.

            Zato kažemo da imamo slobodan izbor i možemo odabrati zdravlje. Svakoga je dana pred nama mnogo odluka, a ona najvažnija, iz koje sve proizlaze, mogla bi biti odluka da napokon počnemo brinuti o sebi - usporimo ritam, razmislimo što pijemo i koliko i kakve hrane nam stvarno treba. 

            Hrana je značajna karika u lancu unapređenja zdravlja. Budimo mudri, poslušajmo Hipokrata, starog grčkog liječnika i filozofa, koji je pred mnogo, mnogo godina rekao: "Neka naša hrana bude naš lijek, a naš lijek neka bude naša hrana".

      

            Pa kakva bi trebala biti hrana 21. stoljeća !?

            Malog obima, jednostavnog konzumiranja. Trebala bi sadržavati obilje hranjivih tvari u prirodnom, organskom obliku, koje su lako probavljive i gotovo u potpunosti usvojive, pri tom da ne ostavljaju štetne produkte metabolizma. Da pročišćava organizam, snaži imunitet, da nam daje energiju za sve životne aktivnosti i potrebne promjene.

 

            Predstavljamo vam Klamatsku algu  koja po svojim jedinstvenim karakteristikama ispunjava sve navedene uvjete.  AFA - Aphanizomenon flos Aquae - Klamatska alga je prirodna cjelovita hrana. Nije extrakt, nije koncentrat. Raste divlje u Gornjem Klamatskom jezeru Nacionalnog parka Oregon u SAD-u. Jezero je okruženo kaskadnim gorjem vulkanskog porijekla te je izuzetno bogato mineralima. U blizini je planina Shasta  velike energetske moći i Kratersko jezero najdulje i najbistrije jezero na zapadnoj hemisferi.

       Zovu je "Eliksir za mozak" i "Zelena krv planete". Sadrži obilje nutrijenata u prirodnom i za ljudsko tijelo uravnoteženom obliku, te tako dopire do staničnog nivoa. AFA je neobično bogata encimima, Co-faktorima i vitaminima, osobito grupe B - najbogatiji je izvor B12 vitamina (7x više nego sirova jetra). Sadrži bogati spektar minerala - najbogatiji je poznati izvor organski vezanog željeza. Sadrži 60-65 % proteina - sve esencijalne aminokiseline, mnoge pigmente od kojih su najznačajniji klorofil i beta karoten ... Divlja AFA superiorna je po bogatstvu hranjivih sastojaka, po postotku asimilacije, po probavljivosti i apsorpciji. Savršena je kao izvor hrane i energije i kao prevencija od bolesti. SZO (Svjetska zdravstvena organizacija) preporučila je alge kao svakodnevni dodatak hrani jer nadoknađuju  ono što današnjem načinu prehrane nedostaje i tako doprinose dobrom zdravlju.

       Zadnjih godina sve više ljudi prepoznaje i osjeća izvanredno djelovanje algi te ih uvodi u svoju svakodnevnu prehranu. I ja sam se pridružila onim ljudima koji su u Klamatskoj algi prepoznali hranu 21. stoljeća i prihvatili njenu pomoć u ovim zahtjevnim vremenima velikih promjena. Ona je ušla u moj život prije 5 godina i opravdala moje povjerenje koje sam joj pružila izabravši je kao hranu i kao lijek. 

                                                                               mr. sc. Zlata Jaška dr. med.

 

            Članak dr. Zlate Jaška - objavljen u Tekliću, br 93, lipanj 2004.g. /www.teklic.hr/

 

Povratak na vrh