MOĆ  NOVCA  -  Kako u pravom trenutku privući ono što Vam treba

                                                              J. DONALD WALTERS, Nakladnik: Publikum, Zagreb 2001.

            Naslov izvornika "Money Magnetism - How to Attract What You Need When You Need It"

            SVRHA je ove KNJIGE  pomoći vam privući novac  na takav način  da vas to ne opterećuje, već da vam to postane otvorena vrata ka pravim prilikama. Neka vam pomogne naučiti mudro koristiti novac tako da bi se postigle najveće moguće blagodati za vas i druge.   
(18)
Načela o kojima raspravljamo su nematerijalna. Temelje se na činjenici da je tvar samo energija i na daljnjem načelu da je sama energija samo odraz svijesti. … nameće se ZAKLJUČAK: ne da je svjesnost materijalna realnost, već da je svjesnost trajna realnost, a materija samo izraz svjesnosti.                                                                                                                                        (29)

            Ako je to tako, suočeni smo s većim razinama uključivanja nego što većina ljudi može zamisliti. TO ZNAČI, kada god nastojimo privući novac ili bilo što drugo, nešto ili netko se nalazi s druge strane i u tome nam pomaže.                                                                               (41)

            Što više u svim svojim stremljenjima budete uključivali želju za boljitkom drugih zajedno s vašim boljitkom, to ćete biti uspješniji.
                                                                                                       Živjeti za proširenu realnost znači uključiti ono što je najbolje za druge, a ne samo za vas.                                                   (49,3)

I dio  NAČELA
1. Što je pravo bogatstvo?

            NOVAC jednostavno predstavlja tok energije. ŠTETE nastaju kada se novac voli i gomila radi sebe samoga, a gomilanjem se blokira tok energije. (10)

Da bismo privukli stalno pritjecanje novca u naš život, moramo novac sagledati kao izraz energije - napokon kao izraz naše energije. (11)

            ISPRAVNO KORIŠTENJE NOVCA ovisi o shvaćanju da stjecanje novca nije puko rukovanje materijalnim silama u vlastitu korist, a još manje stvar sreće. Naprotiv, mi PRIVLAČIMO NOVAC  k sebi. Druga strana medalje je ta da je nesposobnost stjecanja novca nužno čin odbijanja s naše strane - dakako, podsvjestan. Odgurujemo ga čak  i kad nam se čini da se svim snagama trudimo steći ga. (11)

            Oba pojma - NAUČITI PRIVLAČITI NOVAC i ISPRAVNO GA KORISTITI - ovise naposljetku, o razumijevanju naših pravih potreba, tj, onoga što je najbolje za nas i druge. (12)
Što je bogatstvo?
Ne radi se samo o tome koliko imate, već koliko dobro znate iskoristiti ono što imate. … u zadnjoj analizi, čovjek je onoliko bogat ili siromašan koliko to sam misli. (13)
PRIČA o Indijancu koji je zadovoljno obrađivao skroman komad zemlje. Sprijateljio se s bogatim susjedom. Jednog dana susjed mu ponudi dvadeset puta veći komad zemlje da bi imao više za obrađivati. "Hvala Ti na ponudi", odgovorio je Indijanac. "Ali kada bih imao više zemlje za obrađivati, kada bih stigao pjevati?" (16)

 

            BOGATSTVO  je svjesnost obilja. A siromaštvo je svjesnost nedostataka. I bogatstvo i siromaštvo su STANJA SVIJESTI. Bogati ste ili siromašni onoliko koliko sami u to vjerujete. (17)

            Bogatstvo je daleko više od novca. To je sreća, unutarnji mir, bogatstvo ispunjavajućih odnosa, jednostavan i nepretrpan život, mudrost, ljubav. (53)

/Sjajnu definiciju USPJEHA "Sedam Duhovnih Zakona Uspjeha" Depak Chopra, vidi na kraju teksta /

            U ovom svijetu novac jest važan… Nema tog područja djelovanja u kojem novac ne igra neku ulogu … međutim za ovu temu je nužan ispravan mentalni pristup. (18)

2.   Prvo tražite sigurnost unutar sebe

            Učenja Isusa Krista mogu se učinkovito primijeniti i na običnim razinama ljudskoga života. Ono što je On naglašavao jest važnost naše vlastite odgovornosti u potrazi za obiljem. OBILJE je, drugim riječima, nešto što sami moramo privući. Obilje svih vrsta, jer je i uspjeh vrsta obilja. Kao i emotivno ispunjenje. I prijatelji. Sve to privlačimo. A možemo ih i odbijati.
SVJESNOST OBILJA privlači obilje. Svjesnost siromaštva, s druge strane, privlači siromaštvo. (21)
Paramhansa Yogananda, temeljni aforizam: "Što je veća volja, veći je tok energije". (21)

            Učinkovitost naših očekivanja od života ovisi o energiji koju u njih usmjerimo. (22)
VOLJNOST  stvara energiju. Nevoljkost, naprotiv, iscrpljuje energiju bez obzira koliko se čovjek trudi nadoknaditi je dovoljnim odmaranjem i pravilnom prehranom. (22)
ENERGIJA  je doista veza između uma i tijela, između Božanske Svijesti i materijalnog univerzuma. Materija u biti jest energija… energija je manifestacija svijesti. (22)

            … kad god snagom volje djelujemo tako da se nešto dogodi ili tako da nešto privučemo, zraka energije izlazi putem naše misli ili volje. Ova energija zatim stvara magnetsku silu - polje. Ta magnetska sila privlači k nama ono što priželjkujemo. (25)
PREMA TOME, da bismo privukli novac moramo biti uvjereni da imamo pravo na pravedan dio obilja u univerzumu. A to pravo ima svatko. (25)
Nemojte biti pasivni u svojim zahtjevima prema univerzumu. Nemojte čekati da vam se sreća osmjehne. Budite sigurni u sebe i znajte da ste vi sami sastavni dio kozmičke realnosti. (25)
Kada budete imali tu svjesnost da već živite u obilju, tada ćete, kao što je Isus rekao, privući još više obilja. (25)

3.   Nemojte ograničavati svoje zahtjeve

            Bilo koji tok je nespojiv s krutošću, bilo ideja ili ponašanja. Dogmatsko razmišljanje je krhko. (28) Kod energetskog tijeka, čovjek ne može razmišljati o čvrstim postajama. Valja misliti o neprestanom kretanju … Ne treba misliti o čvrstim ciljevima, već o trajnom napretku, neprestanom širenju prema rubovima koji se gube u beskonačnosti. (29)
… Radije bi vizualizirao smjer u kojem sam trebao ići. Jasnoća je dakako bila potrebna, ali ju nisam smio vezati prematerijalnim okovima. Prema tome, da sam želio auto ono što bih napravio - i što sam činio - jest da sam jasno vizualizirao ono što bi mi automobil pružio, a ne samo vozilo. (29)
Budite  FLEKSIBILNI u svojim očekivanjima …
Budite  USMJERENI u svojim očekivanjima …
uložite svoju energiju u kreativnu vizualizaciju. Sama energija snažnije teče kada je zamišljate poput toka, bez čvrstih i određenih ciljeva. (32)

 

4.   Vi ste dio veće stvarnosti

            Što je naše gledište šire, to je i snažnije. (35)
Sama istina je beskonačno veća od nas. (37)
Istina se mora spoznati: ona se ne može stvoriti. (38)

            Moć privlačenja novca i uspjeha svake vrste, povećava se proporcionalno s našom sposobnošću prepoznavanja veće stvarnosti od nas samih i prilagođavanja na nju. (39)

5. Vi ste dio inteligentne stvarnosti

            Jedno od velikih znanstvenih otkrića ovog stoljeća je nepostojanje granica koje razdvajaju živu i neživu tvar … materija izraz energije. (40)
Činjenica je da je naša inteligentna svjesnost sastavni dio prostrane inteligentne svjesnosti koja je temelj svega. (42)  Beskrajna Inteligencija = Bog  (43)
Što čovjek više djeluje u skladu s Beskonačnom Inteligencijom, to će stvari za njega ispasti povoljnije. (43)
               
            ISTINA nadahnjuje. Međutim, ona povlači za sobom ODGOVORNOST ZA ŽIVOT u proširenoj svjesnosti. Njoj se, prema tome, opire ego koji svoje samo postojanje duguje uskom poistovjećivanju s tijelom i osobnošću ...
DOBRA VIJEST: imamo na raspolaganju beskrajnu moć za privlačenje svega što bismo mogli poželjeti. LOŠA VIJEST: što više budemo željeli sebično za sebe, manje ćemo biti povezani s tom moći.  (44)

            Dva su smjera u kojima se može kretati naša svjesnost:  
Jedan je prema proširenju. Drugi je prema stezanju.
Naš potencijal ka proširenju nema granica: mi smo već sastavni dijelovi same beskonačnosti. Ni našem potencijalu ka stezanju nema granica … Beskrajnost nema granica …(45)

            Činjenica je, da bismo istinski živjeli prema velikim istinama danima u ovoj maloj knjizi, moramo sebe staviti njima na raspolaganje. Ne smijemo ih koristiti za svoje sebične ciljeve iz jednostavnog razloga što se sebičnost protivi toj realnosti. (46)
                                                                                                                   STOGA "Tražite najprije Kraljevstvo i pravednost Njegovu, a sve će vam se ostalo nadodati". (Matej 6:33) (47)

            Važno je pravilo nevezanosti
            Vezanost se može shvatiti i kao nefleksibilnost u prilagođavanju na promjene. Samo osoba koja se lako prilagođava promjenama, koja se lako može prilagoditi novim situacijama, koja može ostati otvorena za nove načine obavljanja stvari, moći će jedriti po burnome moru a da ju valovi ne poklope. (48)

            Najviše realnosti nisu samo inteligentne, već i beskrajno mudre. Prilagodite se njima … Živite istinu i ona će vam pomoći puno više nego što biste sami sebi ikad mogli pomoći. (vidi 49)

Kozmička Inteligencija, Bog, nije samo svjesna; Ona je svjesna Vas … Recite, dakle, toj većoj Stvarnosti, "Vodi me tako da pravilno odaberem." (50)

            Yogananda, molitva: "Oče Božanski, ovo je moja molitva: Ne marim za ono što mogu trajno imati, već mi daj moć da snagom volje steknem sve što mi u danu može trebati." (50)    

6.   Koliko je bogatstva dostupno?

            Ako svjesnost zamislimo kao realnost koja je temelj svega, vidimo da je kvantiteta uvjetovana jedino granicama našeg razmišljanja. (52)
BOGATSTVO  STVARAMO
Ono nije jednostavno tu, ne čeka da ga otkrijemo i prisvojimo. Stoga uviđamo da ne samo da novac privlačimo: privlačimo energiju, koja se onda manifestira u obliku novca. Količina energije je kozmičkog dosega. Bogatstvo se ne proizvodi iz tla, niti iz tvornice. Ono se proizvodi iz kozmičkog "tla" postojanja, iz beskrajne "tvornice" ideja. (53)

Što god da nam je u ovom svijetu dano, bilo novac, popularnost ili talent, to moramo iskoristiti kao priliku za služenje. Ne nalazimo se na zemlji samo da bismo živjeli za sebe. Blagoslov ljudskog tijela nam je dan da postignemo veću svijest o svemu što je živo. (57)

            Materijalni ljudi često misle da je materija, kao i energija, ograničena. Istina je, međutim, da što više koristite svoju energiju, to ćete je više stvarati… (57)

    ZAPAMTITE:
* Energija koju upotrijebite s radošću i voljom ne iscrpljuje energiju:
   ona stvara još više energije.
* Novac je samo simbol energije. Pristupite mu kao da je energija.
* Načelo, "što je jača volja, to je jači tok energije"
Tok vašeg obilja je neograničen. jedina ograničenja su ona koja sami namećete tom toku pomoću ograde emotivnog vezivanja koju sami podižete. (58)

7.   Da biste mudro živjeli, dajte

            Sve što smanjuje čovjekovu svjesnost i sužava je prema sebi i usmjerava pažnju na malo tijelo i ego, umjesto da ga proširi prema van u naklonosti prema drugima, dugoročno mora dovesti ne do ispunjenja, već do patnje. (60)

            Sam temeljni impuls života je protegnuti se prema van i sve što sprečava ovaj impuls dugoročno sprečava samu realnost naše prirode.

            PATNJA  prati svako sužavanje identiteta, naklonosti ili svjesnosti. Sve što ih širi, pruža nam bezuvjetnu radost… Davanje donosi sreću davatelju. (61)
SLUŽENJE bilo kojim visokim idealima osigurava Vašu najveću moguću sreću. (62)

            Čovjek se mora držati ispravnih postupaka, čak i pod cijenu patnje. Međutim, ISTINA:  vrhunska kvaliteta vrline je ta da ona pruža radost, a ne patnju. A provjera grijeha je da konačno daje žalost. Blagoslovljeni smo, što više budemo dijelili svoje obilje, što više budemo davali, više ćemo služiti. Blagoslovljeni smo! (63)

8.   Vrijednost milodara

            Načelo milodara (davanja desetine), jest to da kada god nešto ponudite Bogu, ta ponuda postaje blagoslovljena. Koliki dio sebe budete ponudili Bogu, toliko ćete i sami biti blagoslovljeni. (64)
Božja radost iznutra učinila je da se sve drugo činilo nevažnim. (67)
            SHVAĆATE? U našem je vlastitom interesu svoje bogatstvo davati Bogu.
Osobno mogu potvrditi djelotvornost ovog načela. Otkrio sam da, u nevjerojatnoj mjeri, kada sve pružimo Bogu, on se pobrine za nas. (69)
Ako do sada niste pokušali raditi s Bogom, pokušajte. Ako budete tako radili, iznenadit će Vas kako će On djelovati s Vama! (72)
Učinkovit način da naučite ovo načelo jest da dajete - tradicionalno deset posto - vaših prihoda u Božje ime, u neku dobru svrhu … sam čin davanja stvara obilje. (73)
Ako budete davali dio svog prihoda Bogu, vidjet ćete da ne samo što se nećete odricati, već ćete biti blagoslovljeni Izvorom svega obilja, Bogom… (74)

9.   Kako zarađivanje novca može promicati duhovni razvoj

            Jednom kada naučite ispravno koristiti novac, napredovat ćete na mnogim razinama. Proširit će se vaše obilje, energija, radost. (75)

            Paramahansa Yogananda: dvije izjave o duhovnim aspektima zarađivanja novca … sada shvaćam da je potreba za novcem velika duhovna prilika. (77)
Dakle, što god radili, uložite svu svoju energiju u to. (79)

            SHVAĆATE, zapravo nije važno što radimo ako u svemu što radimo vidimo priliku da služimo, da energiju upotrijebimo kreativno, da radimo za dobrobit svih, da proširimo našu naklonost i svjesnost, da svoju svjesnost uskladimo s Beskonačnom Inteligencijom. (80)
                       
            ZAPAMTITE, Bog je i u novcu. Bog je u poslovima …
                                 Ako dovoljno duboko pogledate, morate Ga naći, ma gdje bili. (80)

II dio METODA

10.   Potreba za koncentracijom

            USPJEH ovisi o količini energije koju ulažemo u ono što radimo.
SNAGA VOLJE usmjerava energiju. (85)
Kako, dakle, razviti snagu volje?
Prvi nužan uvjet je koncentracija… Koncentracija je moć.

            No, u ovom kontekstu, nije dovoljno ograničiti mentalnu snagu na rad mozga. POTPUNA SVJESNOST uključuje i osjećaje srca. (86)
Snaga volje zapravo manje leži u onome što osoba misli, a više u onome što želi da se dogodi. Stoga je po definiciji Paramahanse Yoganande, "VOLJA  je želja plus energija usmjerena k ispunjenju." … bez fokusiranog osjećaja to će ostati puko maštanje. (86)

Osjećanje je onaj vid svjesnosti koji opunomoćuje čovjekove namjere. Snaga osjećaja mora se istovremeno držati mirnom. Ne smijemo joj dozvoliti da postane nemirna ili nestrpljiva. (87)
Kad se osjećaji kolebaju, postaju emocijama… (87) Volja može postati snagom volje tek kada se usmjeri mirno i kontrolirano. Bez unutarnje mirnoće i kontrole nema koncentracije. (88)

            Od životne je važnosti sazvati jake osjećaje za ono što želite postići. Dobro je rečeno, nikad se ništa veliko nije desilo bez entuzijazma… (89)

            Da biste ovladali snagom osjećaja, svakog dana se PODSJETITE da su svi uvjeti oko Vas nestalni. Nemojte se vezati… Okrenite se, stoga, duljim ritmovima. Okrenite se jedinoj konstanti koja prevladava životnim iskustvima: Vašoj vlastitoj svjesnosti, Vašem vlastitom Sebstvu. (90)        

            Postanite uzrokom, ne posljedicom, svega što Vam se događa u životu.
Živite u središtu, ne na periferiji Vašeg osobnog univerzuma.
            Budite ono što jeste. Nemojte biti jeka onoga što drugi ljudi žele i očekuju od Vas.

            Budite potpuno svjesni svega što radite. Zatim, razvijte upornost
Promjena je priroda ovoga svijeta (91)

            Što više budemo razvili moć nad sobom,
                                                             to će vanjske promjene imati manje utjecaja na nas. (93)

Napokon, USPJEH je nešto što ČOVJEK POSTAJE, a ne nešto što postiže. Kada čovjek postane doista uspješan kao ljudsko biće, otkrit će da sve što se događa prema van može okrenuti u dobru svrhu. Nikada više ne mora biti siromašan. Sve postaje njegovim dobitkom.

11.   Kako razviti koncentraciju

            KONCENTRACIJA  znači moći osloboditi um od svih predmeta ometanja - uključujući vlastitih misli i emocija - i usmjeriti ga na jedan predmet … (95)
Duboka koncentracija moguća je samo u stanju opuštenosti… zato je najbolji način razvijanja moćne koncentracije redovito vježbanje meditacije …  Zapravo, MEDITACIJA je nesumnjivo najučinkovitiji način da se čovjek osposobi ne samo za suočavanje životnim izazovima, već i za njihovo prevladavanje. (96)

            Druga važna točka u razvijanju koncentracije, a prema tome i snage volje, jest unutarnja jasnoća: KRISTALNA JASNOĆA razuma i osjećaja. Meditacija je odlično pomagalo u razvijanju takve jasnoće.

            KRISTALNA JASNOĆA
- ZNAČI vidjeti sebe i sve stvari kao vidove veće stvarnosti ; nastojati postići svjesni sklad s tom stvarnošću; i vidjeti sve stvari kao putove izražavanja te stvarnosti.
- to ZNAČI vidjeti istinu u jednostavnosti; nastojati da nas uvijek vodi jednostavna istina, ne stavovi; i ono što JEST, a ne vlastite želje i predrasude.
- to ZNAČI stremiti k tome da vidite stvari u odnosu na njihov najširi potencijal.
- u odnosima s drugim ljudima to ZNAČI uvijek nastojati obuhvatiti njihove stvarnosti u našu stvarnost. (98)
Važan vid kristalne jasnoće je, dakle, ne raditi protiv sebe, mentalno. (105)
Sumnja, strah i zabrinutost upliću se i blokiraju i najbolje namjere. (106)

            Zbrkane misli i osjećaji proizvode KAOS, kako prema unutra, tako i prema van. Unutarnja konfuzija je antiteza koncentracije. S duge strane, unutarnja jasnoća gotovo je definicija koncentracije. (99)
Kada je um jasan, čovjek se prirodno bavi jednom po jednom stvari. (99) Prema tome da bi razvili koncentraciju važnije pozitivno se usmjeriti na jednu po jednu stvar nego izbjegavati razmišljati o drugim stvarima. (100)
            Zanimajte se za ono što radite. Neka vas to potpuno zaokupi. (100)

            Što god radimo, trebali bismo izvježbati svoj um da radi jednosmjernom pažnjom … to jednostavno znači biti zainteresiran i uključen u sve što radimo. Radite stvari jednu po jednu i kroz to im posvetite svoju punu pažnju. (102)

            Koncentracija znači usmjeriti napor u jednom jedinom smjeru … (111)

12.   Ta nezgodna podsvijest

            SVJESNI UM  je samo vrh ogromne sante svjesnosti. Zakopano u podsvijesti, preduboko da bi se svjesno prepoznalo, nalazi se ogromno područje neispunjenih želja i neriješenih namjera koje se često protive onome što svjesno nastojimo poduzeti. (103)

            U životu možemo mnogo postići ako se discipliniramo da radimo jednu po jednu stvar, da ju radimo iskreno i ne brinemo rastreseno o svemu što bismo željeli postići ili želimo da smo postigli u prošlosti.

POZIV da dignemo stanje svjesnosti; da postanemo budniji; da kontroliramo svoj život; da radije budemo ugodni nego neugodni, ili mirni i da opraštamo umjesto da smo ljuti; slijedi iz prepoznavanja naših vlastitih unutarnjih potencijala. Dužnost da se uzdignemo namećemo si sami, iznutra. (108)  

            Yogananda: "Razdoblje neuspjeha (nezadovoljstva) je najbolje vrijeme da se posadi sjeme uspjeha." (110) Zapravo se moramo suočiti s činjenicom da se u svakom trenutku nalazimo u mukama unutarnjeg rata. (112)

13.   Moć pozitivne tvrdnje

            NEUSPJEH  dolazi samo onda kada ga prihvatimo kao neuspjeh. Jednako tako s lakoćom možemo svaki neuspjeh pretvoriti u stepenicu k uspjehu. Radi se samo o tome kako gledamo na neuspjeh. Umjesto da sebi govorimo "Doživio sam neuspjeh!", trebali bismo reći "Još nisam uspio." (115)

            Jaka potvrda volje ima moć podsvijesti nametnuti poslušnost. Važno je obratiti se podsvijesti, a ne samo se pretvarati da je u redovima sve kako treba. Volja mora djelovati poput generala. (116)

Moramo se obratiti podsvijesti s vrstom magnetske odlučnosti koja će izazvati njenu podršku (118)
POZITIVNE  TVRDNJE su moćno oružje u rukama onoga koji ih koristi inteligentno … (119)
Podsvijest je osobito otvorena za svjesne odluke u trenucima padanja u san i buđenja. (120)

Meditacija je jedan od najboljih načina usklađivanja podsvijesti i svjesnih odluka. (120, vidi 122)
Dok meditirate koncentrirajući se na točku između obrva, korisno je svjesno usmjeravati energiju iz medulle oblongate - koja je slučajno i sjedište ega - prema prednjem režnju mozga. (122)

PRAVILO POZITIVNE TVRDNJE
Iznova ponavljajte svoju tvrdnju - isprva glasno, da biste pridobili pažnju svojih misli; zatim tiše, da biste pridobili njihovo zanimanje; zatim šapatom, kao da nagovarate svoju podsvijest na suradnju; zatim samo mentalno, usmjeravajući svoje podsvjesne misli i sklonosti prema djelovanju volje. Konačno u dubokoj unutrašnjoj tišini, prepustite svoju odluku nadsvijesti, Vašoj višoj, duševnoj prirodi. (122-123)
Bit će vam od koristi posljednja dva prijedloga:
- Neka Vaše TVRDNJE  budu  ritmične, u ritmičkom srazmjeru s prirodom Vaše odluke.
- Drugo neka budu pozitivne… (123)

Pozitivan pristup je važan i zato što negativne tvrdnje potvrđuju realnost koju želite nadvladati, i zato jer se pomoću pozitivnih tvrdnji usklađujete sa zapovijedima Vaše više prirode. (123)
Priroda NADSVJESTI je okrenuta rješavanju problema ... Upotrijebite volju u potpunosti očekujući da se za svaki problem može naći rješenje. (124)

            Energija generira magnetizam. Što je jači tok energije, to je jači magnetizam. Konačno, magnetizam privlači sve što dobivamo u životu. (125)

Naš  MAGNETIZAM u značajnoj mjeri ovisi o pozitivnosti kojom usmjeravamo svoju volju.

Budite zato
uvijek POZITIVNI, uvijek VESELI, uvijek PUNI NADE,  VJERE  i LJUBAVI. (125)

 

+

-

Pozitivne misli su magnetične

negativne misli slabe naš magnetizam

Veseo pristup je magnetičan

obeshrabren je de-magnetizirajuće

Nada je magnetična

očaj je de-magnetizirajući

Ljubav je magnetična

mržnja i ravnodušnost umrtvljuju naš magnetizam

Vjera je magnetična

sumnja uništava magnetizam

14.   "Budite praktični u svom idealizmu"

            Energija se mora usmjeriti ka praktičnom ispunjenju.
Želja + energija nije dovoljno. To mora biti "Želja + energija usmjerene k ispunjenju." (126)

            Dakle, želite li privući novac? Želite li postići uspjeh u svojim pothvatima? Onda, imajte jasno na umu što doista želite. Imajte jasan um i srce u svim vašim životnim putovima. Drugim riječima, radite na tome da razvijete kristalnu jasnoću. (130)

            Sve što radimo u životu treba raditi svjesno, ne automatski, samo iz navike, niti samo kao izraz onoga što drugi ljudi očekuju od nas. (130)
…………………………………………………………………………………………………………………………………………

U želji da ovu krasnu - inspirativnu knjižicu pomnožim s prijateljima i suradnicima napravih sažetak, koji vam s puno entuzijazma darujem. Uživajte radosno stvarajući svoju Novu Stvarnost

                                                                                          Eli, u Rijeci, svibanj 2003. - ožujak 2004. godina

*** *** ***
Eli, Rijeka, Uskrs 2007. 

Postoji točka izbora u kojoj odlučujemo u kojem ćemo smjeru ići, prema bogatstvu ili prema siromaštvu. Izbor je na svakom pojedincu ponaosob. Te su zakonitosti primjenjive i u drugim područjima života (zdravlje, odnosi ...).

Ovaj izvadak nije zamjena za knjigu već je napravljen s namjerom da bude poticaj pročitati cijelu knjigu, i ne samo ovu već i druge knjige iz tog područja. Poticaj financijski se obrazovati i u  potpunosti pruzeti odgovornost za svoje financije sada i u budućnosti, za svoju  slobodu i svoj život.

Kada su "Algice", kako od milja zovemo Klamatsku algu i druge proizvode tvrtke AquaSource, čije je izbor "Prirodni elementi za zdravlje i Ljepotu", ušle u moj život 1999. godine, One su za mene značile "Novi stupanj Slobode". Algice su postale moj sjajan partner i svakodnevna pomoć u ovim izazovnim vremenima brzih promjena, snažan partner na mojim putovanjima. Zahvalna sam im na tome.
Inspirirana dolaskom dr. Petera Naydenova u Hrvatsku pred Uskrs 2007., i novim saznanjima o čudesnoj moći Algica, odlučujem se ponovo pokrenuti i kroz AquaSource, koji nudi zaista najsavršeniju hranu i sjajne prizvode, spojiti dvije važne slobode za mene i sve one koji se priključe mom timu: Zdravstvenu i Financijsku Slobodu, koje sobom pokreću razvoj punog potencijala svakog čovjeka, i življenje života punim plućima.

Budimo stvaratelji novog Zdravog, Sretnog Svijeta - Raja na Zemlji!  Dobrodošli u tim!

 

 

Povratak na vrh