NEKA NAS SVETI BLAGDANI USKRSA MOTIVIRAJU OTVORITI SE
ZA NAŠE USKRSNUĆE U VIŠU VIBRACIJU POSTOJANJA - ZA RAJ
SADA -  još ovdje NA planetu ZEMLJI  !  J  J  J  Eli i Zlata

Izvadak iz knjige "ELI" DUHOVNI ROMAN , Bill Myers  -  Izdavač: TELEdisk, 2003.                                         
Što bi se dogodilo da je Isus Krist umjesto prije 2000 godina došao danas?
………………………………………………………………………………………………………

            "KRALJEVSTVO NEBESKO  nije samo mjesto na koje odlazite nakon što umrete. To je način života. To je način na koji je Bog želio da život bude življen. A dobra je vijest da možete postati njegovim stanovnicima odmah, dok ste još na zemlji." (47)

            "Ako ne možete poći sa mnom, razumjet ću. Ali nema ni jednog među vama koji, ako ostavi obitelj, posao ili karijeru, neće u zamjenu dobiti stotinu puta više - ne samo u ovom životu, nego i kasnije, sa mnom na Nebu… Sada slušajte vrlo pažljivo. Ako vam je Božje kraljevstvo važnije od svega drugog, sve ove druge stvari koje vas brinu, bit će vam dane. Automatski. Bezuvjetno. Dajem vam svoju riječ. Tako radi moj Otac. Tako djeluje Njegovo Kraljevstvo." (101)   "… da bi ušli u Kraljevstvo Božje morate umrijeti u duhovnom smislu. Morate umrijeti u sebi da biste postali živi u meni." (48, 78)

            "U ovom kraljevstvu, ako želiš, uzimaš. Ako želiš biti moćan, osvajaš ljude. Ali u Kraljevstvu Nebeskom, posve je suprotno. Ako želiš, daješ; ako želiš vladati, služiš." (48) 
"U Nebeskom Kraljevstvu na zlo se ne uzvraća zlom. Nadvladajte zlo dobrim. Na čin mržnje uzvratite činom ljubavi." (148)
Ako želite PRIMATI tada morate DAVATI.. Bilo to vrijeme, novac, milost ili bilo što drugo, što više od nečega date u životu, više od života ćete dobiti. (134)
Bila su to neuobičajena protuslovlja, njihova je logika bila potpuno suprotna načinu na koji je svijet postupao. Pa ipak, imala su logiku koja je odjekivala takvom jasnoćom i istinom … (134)

            "Kad biste samo znali što doista donosi ISPUNJENJE! Ne možete ga naći u blagoslovima! Ne možete ga naći u izlječenjima! Ne možete ga naći u bogatstvu! A posve sigurno ga ne možete naći u vjeri! … Prava RADOST - mislim na duboko unutrašnje zadovoljstvo - i pravi MIR,  oni mogu doći samo iz jedne stvari … odnosa s Bogom. Oni mogu doći samo kad ste prijatelj s Bogom… Ono što vam ja nudim je prijateljstvo … prijateljstvo sa Stvoriteljem svemira. To je ono za čime žudi vaša duša. To je žeđ koju nikad niste utažili. Pažljivo me slušajte Ja sam voda života … /Isus Krist/ (243)

            … naš se život sastoji od IZBORA: (202,)

"Da bi pronašao svoj život, moraš ga izgubiti. Da bi nešto zadržao, moraš ga pustiti da ode. (204) ¨"Igra je tako i zamišljena, prijatelju - da vas ohrabrujem. Sve je stvar izbora." (217, 278)

            "Pa, priznajmo to, nitko nije u stanju živjeti po tim standardima." Eli: "Sam za sebe, ne. Ali sa Božjom snagom, svakako. Ustvari, to je ono što Bog od nas očekuje. Moj Otac očekuje od vas da budete sveti kao što je i On svet. (184)

Težiti za savršenstvom, oslanjajući se na milostMILOST. (334)
Cijeloga su te života učili da razmišljaš logikom tijela, ali ti si više od tijela. Ti si Duh. A da bi shvatio pitanja Duha, moraš umrijeti i biti ponovo rođen u Duhu. (216)
Kad sam napustio Nebo i postao dijelom tvog čovječanstva, bilo je to zato da vas pročistim i približim svojoj božanstvenosti. Ne želim da budete ponovo rođeni da biste hodali svijetom poput novorođenčadi do kraja života. Želim da se preporodite kako biste mogli postati zreli Božji ljudi. Želim da postanete poput mene. (217)

            "Gdje je vaša VJERA? Kad ćete prestati sumnjati u mene?" (171)  Nije li to neobično: govorimo da mu vjerujemo u važnim pitanjima, u sve njegove teorije, ali kad se radi o detaljima iz naših života, o područjima u kojima smo stručnjaci, ostajemo pri svom? (160) Hoće li to ikad prestati? Ta ubitačna slabost. Taj kukavičluk predavanja zakonima svijeta i odricanja od Elijevih? Hoće li ikad …  (304)
… to što govorite da vjerujete u Boga neće vas spasiti! BITNO je ono što činite, a ne ono što govorite! (38-39)
Činilo se da svatko prolazi kroz svoj proces sazrijevanja … Odrastanje i razvlačenje bili su bolni, osobito stalna borba da se odustane od svega što ima smisla i da se radi po Elijevom. Jedna je stvar slušati njegova dubokoumna učenja, ali je nešto posve drugo pokušati ih uklopiti u svakodnevno življenje. (193-194)

Kakav bi to užasan svijet bio kad ljudima ne bi bilo dozvoljeno pogriješiti. Kad im nikad ne bi bilo oprošteno… Ljudi nikad ne mogu biti onoliko dobri koliko žele. Treba im svima nama treba mogućnost da pogriješimo. Svima nam treba biti oprošteno ... Moraš mu oprostiti, dušo. Moraš se toga osloboditi.  (285-286)
Možda se neuspjeh može očekivati. Ne i zaboraviti, ali možda ga se može smatrati dijelom procesa. Ljudskog procesa. To ne znači da ne treba nastojati živjeti ispravno, da ne treba svakom stanicom svog tijela nastojati činiti dobro. Ali kad se ne uspije, kad se posrne i padne, ne treba poraženo ležati. I ne treba prezirati druge koji su također pali.
                                  KLJUČ  je u sposobnosti opraštanja … Oprostiti sebi i drugima ! (336)

Suzanne   … Bog je platio preveliku cijenu da bi pustio da mu bilo tko od nas isklizne iz ruku." (272)
Conrad Davis… odbijajući da masama servira ispašu, inzistirajući na onome što je istinito i važno. (14)
Julija je i dalje pjevala. Morala je. Pjevala je za svog oca, pjevala je za svoju obitelj, i najviše od svega, po prvi put nakon dugo vremena pjevala je za sebe. (339) "Krist me voli, ja to znam, Jer biblija kaže nam  Dječica su njegova,  Štiti ih od svakog zla. Da Krist me voli  (299)

ELI Sherpherd  -   ISUS KRIST
bilo je razigranosti u njemu. Ljubavi koja je bila zarazna. (60)
… sposobnošću da stvori priču koja je tako jednostavna, a tako puna značenja da zaokuplja svačiju pažnju: Priča o sjemenu (49), o sinu koji otišao od kuće (88-91), o poduzeću  (196-200)
Tjelesne BOLESTI su od sporedne važnosti. Bolesti duše su ono što sam zapravo došao liječiti." (68)
BIBLIJA nije izvor života, premda ukazuje na taj život. A taj život bi bio … Ja.
"Ja sam vrhovna istina. Ja sam život". (77)
"Zar reći pola ISTNE nije isto što i reći pola laži? (112)
"Da bi se slijedilo Elija nije važno koliko si dobar. Važno je koliko ga voliš." (203)
Koliko toga još moramo ostaviti … Eli je odgovorio. Bio je vrlo blag, pa ipak posve čvrst: SVE (207)
Ja idem k Ocu, a vi možete zatražiti bilo što u skladu s mojim učenjima, i napravit ću vam to. Shvaćate li? Možete zatražiti bilo što u moje ime, i bit će učinjeno," (287)

                                                                                      (340) Napokon je pronašao ONO "nešto", što je popunilo prazninu u njemu, a to nije imalo nikakve veze sa ženama, slavom ili poslom.
… pogledao je oko sebe, zatečen sjajem i ljepotom onoga što je vidio. Napokon je prošaptao, "Gdje to idemo?" Eli se toplo nasmiješio. A onda je odgovorio svojim toplim glasom punim ljubavi, "Idemo kući, prijatelju. Idemo kući." (343)    J   J   J

 

 

Povratak na vrh