KLAMATSKA ALGA  i  DEPRESIJA

 

S radošću Vas možemo izvjestiti da je dana 04/05/06/ u emisiji Explosive na RTL-u objavljen prilog  o depresiji i poboljšanjima u liječenju  depresije do kojih može doći korištenjem Klamatske alge. O Klamatskoj algi općenito, govorio je Dr. Marijan Gunarić iz Rijeke, naglašavajući  kvalitativna nutricionistička svojstva modro-zelene alge. Posebno je istaknuto kako AFA alga dolazi iz “divljeg” okruženja, organizam je prepoznaje kao hranu i ugrađuje  direktno u metaboličke procese. Bogat su izvor velikog broja nutrijenata, vitamina, minerala u tragovima koji se pojavljuju u organskom, otopljenom obliku, antioksidansa, bjelančevina u omjeru koji ih čini lako asimilirajućim, te masnih kiselina i neuropeptida.

 

O depresiji i koliki je zamah uzela govorio je mr. sc. Salebi Georg dr.  “Ne zaboravimo da je depresija bolest 21-og stoljeća.  U svojoj višegodišnjoj psihijatrijskoj praksi bio sam ugodno iznenađen kada sam otkrio učinkovit utjecaj Klamatske alge (Aphanizomenon flos-aqua) kod anksioznih i depresivnih osoba. Naime vrlo brzo je došlo do pozitivnih pomaka u vidu ovladavanja svakodnevnim životnim obvezama (prema obitelji, poslu i prema sebi samom). Osoba se počela socijalizirati.”- govori nam gospodin Salebi.

U njegovoj praksi u liječenju depresije, uz psihoterapiju, Klamatska alga pokazala se kao učinkovito sredstvo koje daje pacijentima energiju, vraća im snagu i samopouzdanje.

Jedan od najinteresantnijih učinaka AFA alge je blagotvorni učinak na nervni sustav, mozak i psihu. Upotrebom Klamatske alge može se prevenirati depresija, poboljšait koncentracija, jasnoća i izdržljivost uma. To je rezultat  ne samo činjenice što je AFA alga vrijednio stanično hranjivo, već što sadrži velike količine neuropeptidnih prekursora koji su od vitalnog značaja za djelatnost mozga. Poznata kao eliksir za mozak, AFA alga prikazuje se kao “super gorivo za živčani sustav”.

 

 

AquaSource Newsleter

 

   

 

Povratak na vrh