"KNJIGA  ANĐEOSKOG  TAROTA"  - Kata Rizner

Izdavač: Dušević & Keršovnik, Rijeka 2005.
Izvadak iz knjige - sačinila Eli povodm promocije, listopad 2006.

         Poštovani,

            predstavljamo vam  knjigu koja je dugo čekala da se porodi u vanjskome svijetu, strpljivo čekajući pravi trenutak, dajući nam vremena da se pripremimo za njezino razumijevanje i prihvaćanje. Knjiga neobična i zanimljiva, vrlo lijepa i vrijedna … uvodi nas u čarobni svijet Anđela i njihove poruke preko karata, simbola i slika, u Stvarnost koja se krije iza vidljivog.

Ova knjiga puna ljubavi dar je anđela vama!

                        Kao što sama autorica kaže "Poruka je sada isporučena i namijenjena vama. Bog ima poseban plan za sve nas. On vam šalje i poruku i anđele."

            Uvod

            Družite se s njom svakoga slobodnog trenutka i uzvratit će vam prijateljstvom i savjetima kao živo biće. Namijenjena je kao pomoć u potrazi za unutarnjim skladom. Jednom pronađen, unutarnji sklad daruje i vanjski sklad. U vašim rukama Anđeoski Tarot bit će prepoznat kao iznimno djelotvorno i kvalitetno oruđe. Može vam služiti kao putokaz na cesti života, kao zemljovid na kojem je jasno iscrtan put odakle ste pošli, gdje ste sada i kamo želite stići. Jasno će vas upozoriti na potencijale koje imate, ali ih možda ne koristite."                                                                               (9)

            Uvijek i zauvijek nalazimo se u beskrajnom procesu rasta ne samo kao sudionici u događanjima, već i kao jedinke odgovorne za zbivanja u svome životu. I kad mislimo da se ništa ne događa, naš duh raste. Sve što dajemo, dobivamo natrag. Čak i odluka da ne učinimo ništa - jest odluka. Na neke procese doista ne možemo utjecati, ali povjerenje u sam proces i prepuštanje tom procesu pokazat će nam da za sve u životu postoji pravo vrijeme. Vrijeme za ljubav. Vrijeme ua učenje. Vrijeme za sreću. Vrijeme za uspjeh. Vrjeme za patnju. Vrijeme za bol. Vrijeme za iscjeljenje. Život ne poznaje prečace, ne poznaje brže i sporije, život poznaje život i ima svoj ritam.

            Jeste li u vremenu koje je iza vas ikad zastali i zadivljeno rekli: Ja sam jedinstveno, neponovljivo prekrasno biće? Ne samo rekli, već i osjetili to ... Jeste li izrekli ili osjetili ljubav prema sebi?  ... Jeste li se smijali srcem potpuno ispunjenim smijehom, unatoč poteškoćama, nesigurnostima, izgledu? Jeste li? Ako niste, počnite sada. Sada, dok držite ovu knjigu u rukama, počnite se smijati. Zahvalite sebi što ste upravo takvi kakvi jeste, jedinstveni, zahvalite životu, svemu oko sebe. Počnite se beskrajno voljeti i dopustite i drugima da vas vole.                         (9)

            Misli koje mislite, riječi koje izgovarate i prihvaćate, osnova su iskustva koje proživljavate. Mir i sklad u umu privlače pozitivno iskustvo i ljude slične nama. Suprotno, ako se zaglavimo u okrivljavanju, optuživanju ili mentalitetu žrtve, i naš će život biti frustrirajući, stresan i neproduktivan, i privući će slično nama. Zapravo, ono što vjerujemo o sebi samima i o životu, za nas postoji kao istina. Anđeli nas podsjećaju na našu božansku bit, naše božansko podrijetlo i na lakoću životne igre.                                                                                                                              (9)

Sloboda nije tek san! S druge strane svih ograda koje sami podižemo oko sebe, mi smo djeca univerzuma. Mi smo poput drveća u šumi. Dio smo svega, i kad bismo samo htjeli otvoriti sebe, u nama bi se našli sunce i planeti kako kruže.                                                                                     (482)

... ŽIVOT ? Ne smijete ga olako shvatiti, prelijep je kao i godovi drveta za gradnju čarobnih stuba za Nebo. Život to su vaše stube za Nebo ...                                                                           (481)

 

 

Anđeli  pripadaju svim religijama, oni su univerzalno energetsko načelo. Mogu se zaista vidjeti unutarnjim očima ili se može osjetiti njihova energetska prisutnost. Čovjeku se pojavljuju u njemu prihvatljivoj slici ili obliku.                                                                                                      (14)

Tarot  je poput putokaza na stazi života, povezan s anđelima, energetska je radionica univerzuma i planeta Zemlje, kojom su se u pradavna vremena služili mudri i posvećeni u trenucima povišene svijesti. Nama sada a i u budućnosti, isto tako može poslužiti na putu razumijevanja, samospoznaje, duhovnog rasta i spoznaje o našoj povezanosti s prirodom svega na nebu i na Zemlji.  

Anđeoski Tarot   pravilnom primjenom pokazuje kako brzo, sigurno i djelotvorno stići do cilja. To je ključ za vrata - vrata svjetlosti,  darovan nam je s više razine za dobrobit svih. Krenite, imate blagoslov, ispred vas je, vidjet ćete put bez kraja. I kad postanete majstor istinske mudrosti i znanja, i dalje ćete biti na putu vječnog usavršavanja.                                                      (10)

Crtice iz Katine bilježnice

Sve naše nade i sva naša stremljenja bivaju ispunjena samo onda ako znamo ustati kad padnemo. Samo ustati. I uvijek samo ponovo ustati. Svi smo mi rođeni za velika ostvarenja, ali život nam ne jamči da je put lak, čak ni mudrac ne zna sve. Iz jednog pokušaja na rađa se ništa, ali iz tisuću pokušaja, rađa se sve. I na kraju, pretvoriti patnju u svjetlo znanja mogu samo veliki. Život nas uči da ništa nije nemoguće, ako smo spremni vjerovati u čuda!                                         (481)

Probudite veliko u sebi, za sebe, za čovjeka, za čovječanstvo.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
O Autorici

Kata Rizner rođena je 1954.g. u Gospiću. Rano djetinstvo provela je na širokim slavonskim poljima, na salašu, prijateljujući sa pticama, psima, domaćim ljubimcima, žabama ... u tišini prirode koja zauvjek ostavi svoj moćni trag na njen život. Životni put slijedila je osluškujući tihi glas srca, putujući neistraženim mističnim putevima duše koja ju je vodila ka ostvarenju davno sanjanih snova djetinjstva. U te snove njeni preci utkaše svoje snove, a legende o hrabrosti, dobroti i ostvarenjima udahnuše im život. Pa neka netko kaže da snovi nisu stvarni.

Pričalica priča od djetinjstva u svaku ispisanu priču utkala je svjetlo vlastite duše. Njen stvarni život i stil pisanja isprepleteni su i mogu se učiniti bajkovitim, prožeti su moćnom snagom ljubavi koja naprosto zrači iz njena pera. I danas kad pogledam u njene oči u njima vidim snove Sanjalice koji će tek saživjeti u stvarnosti. Vidim knjige koje će tek biti napisane, knjige koje brišu suze s ogledala srca.

Održava radionice i tečajeve, podučava kako živjeti usvojena učenja i znanja živeći ono što predaje i piše. Kako bi ona rekla: "... živi svoj život, trči svoju utrku. Učini svoje snove stvarnim, nemoj ih samo sanjati. Proživi istinsko značenje svog vjerovanja! Na putu života budi ljubav i život će ti unatoć teškoćama uzvratiti ljubavlju."

Njena prva knjiga "Knjiga anđeoskog tarota" izlazi 2005. Godine 2006 izlaze karte "Anđeoski Tarot " čiji je kreativni dizajner u čijem sklopu je "Mala knjiga anđeoskog tarota". U pripremi je "Uplašeni miš D", životna priča za male i velike u kojoj će se mnogi prepoznati. Izdavanje čekaju i "Tarot priče" i "Priče vilinske čarobne bake" trilogija "Mala Kata i ... "
Ksenija

            Knjigu karakterizira i prava plima ljubavi koju autorica prenosi na čitatelja … Sve u svemu - vjerujem da će čitatelji koji uzmu ovu knjigu u ruke, biti bogato nagrađeni i da će im ova knjiga biti pouzdan prijatelj u životnim krizama.
dr. Petar Vasiljević - iz predgovora u Knjizi
tarot

 

* www.angelskavita.com * info@angelskavita.com * gsm: 099 67 65 555
* Kata Rizner, Poljane, Puhari 128, 51414 Ićići

 

 

Povratak na vrh