PROIZVODI - AquaSource
MOON BALANCE - 60 Veg.caps
/Moon Balance with Brazilian Ginseng Vitamins and Botanicals Food Supplement/
- dobro zdravlje i vitalnost tijekom menopauze i
općenito pomoć tijelu da se prilagodi promjenama

MOON BALANCE

Menopauza- prirodni događaj

Ne tako davno razdoblje menopauze u životu žene smatralo se tabu temom. O tome se nije pričalo otvoreno, a bilo je obavijeno velom misterije. Danas, na sreću, manje je tajnovitosti i sve više je raspoloživih informacija. Još uvijek, međutim, postoji tendencija da se na ovu prirodnu fazu života gleda kao na teško doba promjena.

Za vrijeme ovog razdoblja promjena,
uravnotežena prehrana i zdrav životni stil
mogu pomoći tijelu da se prilagodi promjenama koje se događaju.

Je li promjena potrebna?

Jedan način gledanja na menopauzu je da ju se promatra kao prirodni prijelaz. U nekim kulturama na menopauzu se gleda pozitivno, kao na prekretnicu u životu u kojoj starija žena stječe veću mudrost i poštovanje. Kao i kod svakog fizičkog i emocionalnog procesa promjene, može doći do privremenih poteškoća. Međutim, kod nekih naroda taj prijelaz je daleko lakši nego u Zapadnjačkim kulturama. To je možda zbog važne uloge koju prehrana i životni stil mogu odigrati u tom periodu. Za vrijeme tog razdoblja promjena uravnotežena prehrana i zdrav životni stil mogu tijelu pomoći da se prilagodi promjenama koje se zbivaju.

Savjeti za dobro zdravlje tijekom menopauze

Ispravna prehrana
Kvalitetna prehrana može učiniti veliku razliku u tome kako se vaše tijelo prilagođava fiziološkim promjenama menopauze.

Pobrinite se da razine šećera u krvi ostanu iste tijekom dana tako da pojedete 3 obroka i jedan do dva međuobroka koji sadrže bjelančevine. Zdrav izvor bjelančevina su riba, piletina, jaja, grah, leća, slanutak (humus), ovčji i kozji sir, prirodni jogurt, orasi ili maslac od oraha i sjemenke.
Pojedite tri obroka ribe bogate omega 3 masnim kiselinama na tjedan, npr. losos, skušu, sardele, svježu tunu.
Redovito konzumirajte hranu od soje, npr. tofu, tempeh, zelenu soju i prirodno nezaslađeno sojino mlijeko. Za azijske žene smatra se da lako prežive ovaj prijelaz kroz menopauzu, a to se pripisuje, barem djelomično, njihovoj konzumaciji većih količina soje. Soja je bogata biljnim kemijskim spojevima koji se zovu izoflavoni, biljnim estrogenom za koji se smatra da je dobar za zdravlje, posebno u menopauzi.
Na minimum svedite konzumaciju hrane na bazi bijelog brašna, šećera i alkohola.

Ostanite aktivni
Tjelovježba povećava protok krvi i kisika, čime se povećavaju razine energije, aktiviraju endorfini koji utječu na raspoloženje i metabolizam. Pojačava se znojenje što je vrlo korisno jer se znojem izlučuju toksini. Tjelovježba je također učinkovit način smanjenja stresa koji u kombinaciji s hormonima može učiniti veliku štetu.

Ljekovite trave i hranjive tvari koje pomažu

Pfaffia (Suma) je vitica iz prašuma Južne Amerike. Često se naziva Brazilski ginseng. Ona je adaptogen što znači da pomaže tijelu da se prilagodi promjeni. Opširno je istražuju znanstvenici u Japanu i Americi pa je zato vrlo popularna kod žena u menopauzi u tim zemljama.

Meksički jam otkrili su kako raste u divljini japanski znanstvenici 1936. g. Neki otočani s Papua Nove Gvineje smatraju ga svetim i posvećuju mu svetkovine; njihov jezik čak ima desetine riječi za jam. Zanimljivo je da za te ljude menopauza ne predstavlja problem.

Dong Quai se u Kini koristi tisućama godina. Poznat je i kao „ženski ginseng“ jer ima adaptogena svojstva. Dong Quai je jedna od najviše istraživanih kineskih trava. Može pomoći očuvanju zdravlja ženskih organa tako što osigurava učinkovit prijenos kisika u krvi.

Maka je još jedna adaptogena trava koja pomaže tijelu da se prilagodi promjenama koje se događaju u menopauzi. Može očuvati optimalnu izdržljivost za vrijeme tog perioda.

Astralagus je azijska trava koja pomaže obrambenim mehanizmima u tijelu i čuva zdravlje imunog sustava.

Atriplex (slani grm) je vrlo elastična biljka koja raste u ekstremnim uvjetima i dobro se prilagođava stresnim utjecajima okoliša. Prirodno sadrži visoke razine mineralnog kroma.

Lignani se nalaze u nekim biljkama kao što su sjemenke konoplje i korisne su za žene u menopauzi.

Vitamin C je potreban za tvorbu kolagena, bjelančevine koja pomaže da koža bude glatka i elastična, što je važan problem u menopauzi. Također održava cjelovitost krvnih sudova i cirkulaciju. Prikladna razina Vitamina C u prehrani vitalna je u ovom zahtjevnom životnom razdoblju. Snažan je antioksidant što znači da štiti stanice od štetnih slobodnih radikala koji nastaju zbog vanjskog stresa, kemikalija i dnevnih metaboličkih procesa.

Vitamin E se naveliko istražuje u svezi njegovih učinaka na srce i cirkulaciju. Važan je za vrijeme menopauze jer pomaže očuvanje kardiovaskularnog sustava. Vitamin E pomaže očuvanje krvi zdravom i osigurava dobar protok krvi. Kao i vitamin C, ima snažna antioksidantna svojstva pa štiti od štetnih slobodnih radikala koji mogu oštetiti stanice i tkiva.

AquaSource formula- Moon Balance

Ovaj dodatak sadrži jedinstvenu formulaciju gore spomenutih trava i hranjivih tvari u samo dvije kapsule dnevno. Probavni enzimi dodani su da bi se osigurao maksimalni unos sastojaka, a formula je dodatno poboljšana AquaSource algama i visoko bio- raspoloživim mineralima u obliku iona, za staničnu ravnotežu. Pažljivo formuliran da održi dobro zdravlje i vitalnost za vrijeme menopauze može pomoći tijelu da se lako prilagodi promjeni i previranju.

Dobra prehrana može učiniti ogromnu razliku u tome kako će se vaše tijelo prilagoditi fiziološkim promjenama menopauze.

Upućujemo:
* Priručnik Natural Being_Kozmetika 
* Moon Rise krema
* Moon Balance
* Lagani početak Program - Detox )

Pogledajte:
* DOBRODOŠLI u čudesni svijet Algica )
* AFA - Klamatska Alga
* INFO Algice - Letak Eli
* PROIZVODI popis - CIJENE)


 

Povratak na vrh