PRIČA o KLAMATSKOJ ALGI - Eli
                                                                              novi stupanj Slobode

            Prije pet godina kada su Algice, kako ih od milja zovemo, ušle i u moj život, živjela sam u Zagrebu i radila posao koji je zahtjevao puno putovanja, a to je značilo izbivanje od kuće i nemogućnost hraniti se kako sam naučila da bi održala dobro zdravlje - pripremanje svježe prirodne hrane. Kada mi je sestra otkrila i poslala Algice one su mi odmah postale značajne, postale su moj prijatelj i partner u svakodnevnom životu, one su za mene tada  značile novi stupanj Slobode. Naše prijateljstvo i partnerstvo traje i danas.

          Moja priča svjesnog kretanja u potragu za sobom, zdravljem, počinje prije 15-tak godina kada sam imala ozbiljnih zdravstvenih poteškoća. Bolest me dovela do bolnice i operacije, no bolest me također odvela na Put duhovnosti, put Samorazvoja, probudila u meni težnju za promjenom, i zato je postala pravi Boži blagoslov.

Odbivši operaciju 1989. godine odlučih liječiti se "prirodnim načinima", i tako krenuh na put učenja i istraživanja. Započela sam s opipljivim, s hranom. Učila sam kuhati po makrobiotičkim načelima, učila i usvajala novu filozofiju življenja … E da sam tada imala Algice kada su liječnici i "dobronamjerni prijatelji" bili zabrinuti tvrdeći da u vegetarijanskoj hrani nema dovoljno B 12 vitamina, a njega, i cijeli spektar B vitamina u Klamatskoj Algi ima tako puno da je u literaturi poznata kao Eliksir za mozak - um!

Huh, kada se danas sjetim tih vremena nije bili lako, tražilo je suočiti se sa sobom,  tražilo je učenje i promjenu, zahtjevalo hrabrost biti različit, slijediti ispravan put.
Makrobiotika mi je izuzetno pomogla. Prestali su bolovi koji su trajali dvije godine, krvna slika se poboljšala, osjećala sam se dobro. Iako me nije u cijelosti izlječila dovela me u dobro fizičko i psihčko stanje u kom sam bila spremna prihvatiti operaciju. Već tada sam znala da je operacija samo odstranjenje posljedice. Stoga nastavih intenzivno raditi na istaživanju i iscjeljenju uzroka. Stalno poboljšanje kvalitete življenja traje i danas.

            Današnja dinamika življenja  izuzetno je zahtjevna, stoga možete razumjeti što su za mene značile Algice, kako mom tijelu tako i mom umu. Više nisam bila ovisna o svojoj kuhinji i makrobiotičkim obrocima koje na putu i nisam mogla dobiti, značilo je lakoću življenja jer je bilo jednostavno uzeti ih sobom na put,  svakodnevno piti ujutro na prazan želudac s čašom obične vode. One su tijelu pružile sve potrebne i poželjne nutrijente, sve minerale, vitamine i proteine, a ono što je važno pružile energiju za svakodnevno suočavanje sa stresom koji nosi posao i življenje u civilizaciji, snagu za  stalnom  promjenom koju traži rast ka sve višim i višim vibracijama postojanja.

            Danas nakon 15-tak godina od bolesti i 5 godina konzumiranja Alge iz Klamatskog jezera, mogu reći da se osjećam sjajno, neuporedivo bolje u svakom pogledu. I kao što je čudno bilo biti vegetarijanac pred 15-tak godina, a danas to  više nije, tako sve više ljudi koristi Alge kao dopunu hrani, svjesni njihove važnosti u održavanju dobrog zdravlja. No alge mogu biti i glavna hrana i/ili jedina hrana prije dosezanja stupnja življenja na Prani!

                                                                                        Eli Jaška (Gracin), Rijeka, 11.08.2003.

AquaSource  NOVOSTI  Lipanj 2004.  /AquaSource d.o.o., Riva 8, 51000 Rijeka/

 

 

Povratak na vrh