Sadržaj članka „Živi zid ili Demon-Kracija“

1. Uvod - podrška predsjedničkom kandidatu Ivanu Viliboru Sinčiću i Živom zidu
2. Političari - Osho
3. Demon Kracije - Anastazija u knjizi Nova civilizacija
4. Priča vašeg porobljavanja - Države su farme ljudi
5. Lanac poslušnosti
6. Mark Twain - Tajanstveni stranac
7. Demonska država - iz knjige Univerzalnog života"
8. Još neki citati - misli za promišljanje
9. Život je uvijek jači
+  Blagdanska čestitka: „Svjetlo svjesnosti i slobode

1.Uvod - podrška predsjedničkom kandidatu Ivanu Viliboru Sinčiću i Živom zidu

Podrška predsjedničkom kandidatu Ivanu Viliboru Sinčiću i Živom zidu je podrška čovjeku koji jeste taj živi zid, podrška nama samima i korjenitoj promjeni.
Ovaj je članak napravljen je s namjerom buđenja, razumijevanja istinske stvarnosti, povišenja svijesti. Neka bude poticaj na promišljanje i djelovanje.

Ako ste zadovoljni stanjem u zemlji Hrvatskoj, svojom mogućnošću življenja i stvaranja, neispunjenim obećanjima, uništavanjem kulturne baštine, rasprodajom dobara, prirode i prirodnih resursa zemlje, neslobodama odlučivanja  ... birajte stare političare, ako niste uključite zdrav razum, razmislite i djelujte u skladu sa savješću.
Na dnu sam izabrale neke od mudrosti velikih ljudi. Za uvod biram Eintenovu definiciju ludosti i Orwellovo upozorenje koga birati:
*Albert Einstein: "Ludost: raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drukčije rezultate.",
*George Orwell: „Narod koji izabere korumpirane lopove i izdajnike nije žrtva, već suučesnik“.

Ivana Sinčića i Živi zid prepoznaju i pružaju podršku mnogi ljudi, svih dobnih i stausnih kategorija, bez da ih se pita, bez da ih se plati, podmićuje ili ucjenjuje. Prepoznajući vrline u tom mladom čovjeku oni samoinicijativno, nesebično daju svoju energiju u mnogim oblicima (vrijeme, posvećenje, novac, entuzijazam ..).  Mnogi od nih i sami već godinama djeluju na buđenju svijesti, imajući hrabrosti  javno kazati svoje mišljenje, suprostavljaući se autoritetima, ustaljenim mišljenjuma, cijelom sistemu, dajući tako doprinos pozitivnim promjenama. Hvala im svima za dosadašnje i buduće djelovaje za opće dobro.
Dajući podršku Ivanu Sinčiću, mladom čovjeku koji svojim dosadašnjim djelovanjem pokazuje vrline koje bi trebao posjedovati svaki čovjek, nadasve političar (čistoću, hrabrost, poštenje, iskrenost, suosjećanje prema svakom biću, snagu sukobiti se sa sistemom nasilja i represije, spremnost na djelovanje ...), dajemo podršku radikalnoj promjeni,  koja, jedina u ovom trenutku, ima potencijal učiniti zaokret ka dobru u ovoj zemlji. Time dajemo podršku samima sebi i svima kojih se tiče, uključujući naše potomke.

Jedan od sporazuma meni drage toltečke mudrosti kaže “Daj najbolje od sebe”.
Ja već dugo vježbam te duboke i važne sporazume sa samim sobom (Pet sporazuma - Don Miguel Ruiz). Kada damo najbolje od sebe dogodi se najbolje za nas. U zajedništvu možemo učiniti i “nemoguće”. Vrijeme je za Čuda!
Eli, Rijeka, 12/2014.

2. Političari - Osho

Čovječanstvo nije prljavo zbog prljavih političara, političari postoje zbog prljavog čovječanstva. Ovo treba dobro razumjeti. Ne bacajte odgovornost na političare. Oni jednostavno odražavaju vas, ništa drugo. To je apsurdno; prvo ih birate, a onda ih nazivate prljavim. Kada birate, vi birate najprljavije. Glasate za njih, a onda ih nazivate prljavim. Kako oni dolaze? Odakle dolaze? Oni dolaze od vas. Oni su tu uz vašu podršku. Oni će pasti ako ih ne podržite. Ne nazivajte ih prljavima. To je stari trik uma, on uvijek baca odgovornost na nekog drugog a vi se osjećate oslobođeni krivice. Zapravo, vi ste pravi krivac. Ako prljavi političari postoje, oni postoje zbog vašeg prljavog uma. Negdje u vašem umu oni imaju svoje korijenje odakle su oni hranjeni.
Stoga, samo promjenom političara ništa se neće promijeniti. Hiljadama godina ljudi su samo mijenjali političare, baš ništa drugo, ali ništa se nije događalo, jer čovjek nije promijenio sebe. Vi nastavljate da mijenjate političare, ali tko će izabrati sljedeće? Opet ćete vi izabrati. Kad god je političar izvan vlasti, on izgleda vrlo lijepo, dobro, nevino - jer bez vlasti ne može biti prljav - vama treba vlast. Tako kada god političar nije na vlasti, on izgleda, ponizan, tako iskren. Samo mu dajte vlast, odmah se preobražava, više nije ista osoba - jer politika je put moći.
Čovjek koji ide prema vlasti morao je biti ponizan da bi vas nagovorio, da bi vas zaveo da je on ponizan, sveti čovjek. Jednom kada je na vlasti, on se više ne brine za vas. On, zapravo, nije ni ranije nikada brinuo; samo je igrao igru sa vama. On vas je zavodio, eksploatirao. Sada je postigao svoj cilj, i zašto bi brinuo o vama. Tko ste vi? On vas ne prepoznaje. Sada je dugo željena moć u njegovim rukama, on počinje da je koristi. Onda postiže da ga nazivate prljavim.
Vi ste stoljećima mijenjali političare - ništa se nije promijenilo. Bolje promijenite sebe. Vrijeme je - dovoljno je vremena. Sada morate razumjeti da ni jedna društvena revolucija nije revolucija. Ni jedna politička revolucija ne može biti revolucija. Najviše vam može dati privremeno olakšanje, ali to nije od neke vrijednosti. Dok se vi ne promijenite, ništa se ne mijenja; ljudska individua mora se promijeniti.

3. Demon Kracije - Anastazija u knjizi Nova civilizacija - izvod 4. Lanac poslušnosti

Anastazija, lijepa i mudra žena iz sibirske tajge, otvoreno progovara o mnogim tajnama, daje rješenja za izlaz iz svjetske krize i vraćanje raja, daje i mnoge praktične savjete, podsjeća na zaboravljena znanja, govori o načinu života, zajedništvu u stvaranju, svjesnosti, u duši budi težnju čovjeka stvaratelja, poziva nas na usavršavanje životne sredine ohrabrujući i inspirirajući nas da budemo stvaratelji prelijepe budućnosti.
Poruku Anastazije pronosi Vladimir Megre u ciklusu knjiga -„Zvonki cedar ruski“
Prepoznajući u Anastazijinim filozofskim promišljanjima snagu i mudrost, oduševljena prostranstvom ljubavi i drugim jednostavnim rješenjima, dirnuta njenim odnosom s Bogom  i veličanstvenim pozivom, imam u pripremi cijelo poglavlje posvetiti toj inspiraciji.
Povodom ove prilike izvadak iz knjige Nova civilizacija (8/1 knjiga u ciklusu Zvonki cedar ruski, strana 59-65)

            DEMON KRACIJE

Robovi su išli polako jedan za drugim. Svaki je nosio brušeni kamen. Kretali su se pod prismotrom stražara u četiri kolone dužine od kilometar i po što se protezala od mjesta gdje se klesao kamen pa sve do mjesta gdje su započeli graditi grad tvrđavu. Na desetak je robova dolazio jedan naoružani stražar vojnik. Sa strane s koje se kretala povorka robova, na vrhu trinaestmetarske gore, sagrađene rukama od brušenoga kamenja, sjedio je Kracije. On je bio jedan od vrhovnih svećenika. Tijekom četiri je mjeseca šutke promatrao što se događalo. Nitko mu nije smetao i nitko ga nije smio čak ni pogledati da ga ne bi prekinuo u razmišljanju. Za robove i stražare podignuta gora s prijestoljem bila je neodvojivi dio krajolika. Nitko nije obraćao pažnju na čovjeka koji je nepomično sjedio na prijestolju na vrhu gore, a zatim se opet pomaknuo. Kracije si je postavio zadatak reorganizirati državu, učvrstiti tisućljetnu vlast svećenika, kojima će podčiniti sve ljude na Zemlji i pretvoriti ih, zajedno s vladarima države, u robove svećenika.
Jednom se Kracije spustio s gore. Na prijestolju je ostavio svoga dvojnika. Svećenik se preobukao i skinuo vlasulju. Naredio je načelniku straže da ga poput najobičnijega roba prikuju lancima i stave u kolonu iza mladoga i snažnoga roba Narda.
Promatrajući lica robova, Kracije je primijetio da pogled toga mladića odaje radoznala čovjeka koji umije rasuđivati, za razliku od mnogih drugih robova, koji su bili odsutni odnosno otuđeni. Narod je izgledao sabran i zamišljen i malo nemiran. Svećenik je zaključio da on smišlja nekakav plan i htio se uvjeriti u točnost svoje prosudbe.
Kracije je dva dana slijedio Narda šutke tegleći kamenje. Sjedio je pokraj njega u blagovaonici i spavao zajedno s njim na daščanome ležaju. Treće se noći, čim je začuo naredbu za odlazak na počinak, Kracije okrenuo mladome robu i upitao ga šapćući, s gorčinom u glasu i izrazom očajanja, ne navodeći na koga se pitanje odnosi: "Zar će tako nastaviti sve do groba?"
Svećenik je vidio kako se mladi rob trgnuo i odmah mu se okrenuo. Oči su mu se sjajile. Moglo se vidjeti kako se sjaje čak i pri mutnome svjetlu plamena u prostranoj daščari.
- Tako više neće dugo biti. Smišljam plan. Starče, i ti se možeš pridružiti - šapćući je odgovorio mladi rob. - Koji plan? - nezainteresirano je upitao svećenik, uzdahnuvši. Nard je stao žarko i samouvjereno objašnjavati: - Starče, i ti, i ja, i svi mi ćemo uskoro biti slobodni i više nećemo biti robovi. Vidiš i sam, starče, na svakih deset robova dolazi po jedan stražar. Jedan je stražar i na petnaest robinja koje kuhaju i šiju. Krenemo li svi u dogovoreno vrijeme na stražu, pobijedit ćemo je. Nije bitno jesu li stražari naoružani, a mi u lancima. Ima nas desetak na svakoga stražara, a i lance možemo upotrijebiti kao oružje protiv mača. Razoružat ćemo sve stražare. Svezat ćemo ih i oteti im oružje. - Ah, mladiću - ponovno je uzdahnuo Kracije i tobože ravnodušno odgovorio: - Nisi dokraja razradio plan. Razoružat ćeš stražu koja nas čuva, no vladar će ponovno poslati novu, možda čak i cijelu vojsku, pa će ubiti robove pobunjenike. - Razmišljao sam i tome, starče. Treba odabrati vrijeme kad neće biti vojske. Ukazat će se pogodan trenutak. Vidimo da se vojska priprema za pohod. Priprema se vojnička hrana za tromjesečni pohod. Znači da će nakon tri mjeseca vojska doći na mjesto odredišta i započet će bitku. Vojska će oslabiti u borbi, ali će pobijediti i uhvatit će puno novih robova. Za njih se već grade nove daščare. Trebamo razoružati stražu čim vojska našega vladara stupi u bitku s neprijateljskom vojskom. Glasnicima će trebati mjesec dana ne bi li razglasili vijest o neodložnome povratku. Oslabljena će se vojska vraćati najmanje tri mjeseca. Za četiri ćemo se mjeseca uspjeti pripremiti za susret. Neće nas biti manje od vojnika. Uhvaćeni će nam se robovi htjeti pridružili kad vide što se dogodilo. Starče, sve sam točno predvidio.
- Da, mladiću, svojim ćeš planom i mislima razoružati stražare i pobijedit ćeš vojsku - sad već ohrabrujuće odgovorio je svećenik i dodao - ali što će poslije raditi robovi i što će biti s upraviteljima, stražom i vojnicima? - Promislio sam malo o tome. Sad mi jedino pada na pamet to da će robovi prestati biti robovima. Svi koji nisu bili robovi postat će robovima - razmišljajući naglas odgovorio je ne tako uvjereno Nard.
- Što ćeš sa svećenicima? Reci mi, mladiću, kad pobijediš, hoćeš li svećenike poslati u robove ili ćeš ih ostaviti slobodne? - Svećenike? Ni o tome nisam razmišljao. No neka svećenici ostanu tako kao i do sada. Slušaju ih i robovi i upravitelji. Premda ih je katkada teško shvatiti, mislim da nisu opasni. Neka pričaju s bogovima, a mi sami znamo kako najbolje živjeti. - Kako najbolje - dobro je tako - odgovorio je svećenik i napravio se kao da mu se jako spava.
Ali Kracije te noći nije spavao. Razmišljao je. "Najjednostavnije je, jasno", mislio je Kracije, "obavijestiti o uroti upravitelja pa će uhvatiti mladoga roba. Razvidno da je on glavni podstrekač koji će povući sve ostale. Ali to neće riješiti probleme. Robovi će uvijek željeti oslobođenje od ropstva. Pojavit će se novi predvodnici, razrađivat će se novi planovi, što znači da će glavna prijetnja državi uvijek dolaziti iznutra."
Kracije je imao zadatak razraditi plan porobljavanja cijeloga svijeta. Znao je da to ne može postići samo fizičkim nasiljem. Treba psihološki utjecati na svakoga čovjeka i čitave narode. Misao čovjeka treba izmijeniti i usaditi u svakoga misao o tome da je ropstvo više dobro. Treba rasprostraniti takav program koji će se dalje sam razvijati i utjecati na čitave narode. Ljudi će izgubiti osjećaj za prostor i vrijeme i ispravne misli, a najvažnije, više neće imati pravilnu predodžbu stvarnosti.
Kracije je sve brže mislio. Više nije osjećao tijelo i teške lance na rukama i nogama. A onda mu je iznenada bljesnula ideja programa. Program, doduše, još nije bio u cijelosti razrađen i shvatljiv, premda je izgledalo da može pobuditi široke narodne mase. Kracije se osjetio kao apsolutni vladar svijeta.
Svećenik je ležao okovan u lancima na daščanome ležaju. Bio je oduševljen samim sobom i razmišljao: "Sutra ujutro kad odvedu sve na posao, naredit ću načelniku straže, i na dogovoreni će me znak izvesti iz kolone robova i skinuti mi okove. Razradit ću svoj program. Izgovorit ću nekoliko riječi, i svijet će se početi mijenjati. Nevjerojatno! Samo nekoliko riječi - i cijeli će mi se svijet podčiniti, meni i mojoj misli. Bog je uistinu obdario čovjeka silom, najjačom silom u Svemiru, a ta je sila ljudska misao. Kao rezultat te sile nastat će riječi. Izgovorit ćemo ih i promijenit će se tijek povijesti.
Ukazala se veoma povoljna situacija. Robovi su pripremili plan pobune. Plan je bio smišljen i bilo je razvidno da je robovima mogao u međuvremenu donijeti povoljan ishod. No ja ću izgovoriti samo nekoliko riječi, i učinit ću robovima u sljedećih tisuću godina ne samo njih nego i potomke današnjih robova, pa čak i same vladare na Zemlji."
Ujutro je na Kracijev znak načelnik straže skinuo Kraciju okove. Sutradan su već bili pozvani preostalih pet svećenika i faraon na vrh gore, na mjesto s kojega se širio pogled. Kracije se obratio okupljenima:
- To što ću sad reći, nitko ne smije zapisati, niti kasnije prepričavati. Između nas nisu zidovi, i osim vas me nitko drugi neće čuti. Smislio sam način kako ću sve ljude na Zemlji pretvoriti u robove našega faraona. To je nemoguće učiniti uz pomoć mnogobrojne vojske i iscrpljujućih ratova. No ja ću to učiniti uz pomoć samo nekoliko riječi. Nakon samo dva dana ćete moći vidjeti da se svijet počinje mijenjati. Pogledajte dolje kolonu robova okovanih u lance, od kojih svaki nosi po jedan kamen. Čuva ih mnogo vojnika. Uvijek smo mislili da je za državu bolje što ima više robova. No što je više robova, trebat će se to više čuvati njihove pobune. Tako ćemo povećati stražu. Robove moramo dobro hraniti, inače neće moći vršiti težak fizički rad. No robovi su svejedno lijeni i skloni pobuni. Pogledajte kako se sporo kreću, a lijeni ih stražari ne tjeraju bičem i ne udaraju čak ni zdrave i snažne robove. Ali oni će se kretati znatno brže i neće im trebati straža. Stražari će također postati robovi. Evo kako se to može postići: Neka danas u suton glasnici razglase faraonovu naredbu: "U zoru novoga dana svim će robovima biti darovana sloboda. Slobodan će čovjek dobiti po jednu novčanicu za svaki kamen donesen u grad. Za novčanice će moći dobiti hranu, odjeću, kuću, dvorac u gradu i sam grad. Odsada ste vi slobodni ljudi."
Kad su svećenici shvatili Kracijeve riječi, jedan je od njih, onaj najstariji, rekao: - Kracije, ti si demon. Zahvaljujući tvojim mislima zavladat će demonske metode nad mnogim narodima na Zemlji. - Neka budem demon, i neka to što sam zamislio ljudi ubuduće zovu demokracijom.
Robovima je u zoru objavljena naredba. Mnogi nisu mogli doći k sebi od iznenađenja i nisu spavali cijelu noć pri pomisli na sretan život što će ga započeti. Sljedeći su se dan ujutro svećenici i faraon ponovno popeli na goru, rukama podignutu. Zadivila ih je slika koju su ugledali: tisuće je bivših robova vuklo isto kamenje nastojeći preteći jedan drugoga. Mnogi su, obliveni znojem, nosili i po dva kamena. Ostali, koji su nosili po jedan kamen, trčali su i dizali prašinu. Neki su stražari također nosili kamenje. Ljudi koji su osjetili slobodu, jer su im skinuli okove, željeli su doći do što više željenih novčanica da bi mogli početi sretno živjeti.
Kracije je još nekoliko mjeseci proveo na gori, na mjestu s kojega se pružao pogled na okolicu. Zadovoljan je promatrao što se dolje događalo. Došlo je do velikih promjena. Jedan se dio robova počeo okupljati u neveliku skupinu. Izgradili su kolica, koja su natrpali kamenjem. Gurali bi ih puni znoja.
"Izumit će još puno uređaja", sa zadovoljstvom je razmišljao Kracije. "Evo, među njima su se već pojavili i oni koji pružaju usluge, nosači vode i hrane. Dio je robova jeo hodajući. Nisu željeli trošiti vrijeme da bi stigli do daščare gdje se dijelila hrana. Nosačima bi za hranu plaćali u novcu. Ne mogu vjerovati da su se u njih pojavili i liječnici, koji nastradalima pomažu odmah na licu mjesta i plaćaju također u novcu. Robovi su izabrali i prometnike koji će nadgledati kretanje. Uskoro će između sebe izabrati i načelnike i suce. Neka ih i biraju - jer, nisu li slobodni, iako je bit ostala ista, i zapravo i dalje nose kamenje? Proći će tisućljeća i oni će tako trčati, puni prašine, znojni, vukući teško kamenje. I danas potomci tih robova nastavljaju svoju trku bez smisla.

- Anastazija, ti sigurno misliš na obične radnike? Pa dobro, to se može prihvatiti. Ali ne bismo trebali ubrajati u robove rukovodioce poduzeća, činovnike i poduzetnike. - Vladimire, vidiš li kakvu razliku između njih, onda objasni u čemu se sastoji? - Razlika je u tome što jedni rade i poput robova nose kamenje. Drugi upravljaju procesom, današnjim rječnikom rečeno, proizvodnim procesom. - Ali upravljanje je također posao i često složeniji posao od nošenja kamenja. - Pa da, u cjelini uzev, poduzetnici trebaju više misliti. Oni od jutra do večeri misle na posao. Zar su onda i faraon i predsjednik i kancelar također robovi? - Da, jesu. Robovima su postali i svećenici koji su izvršili kobno djelo. - Postoje li robovi, znači da bi trebali postojati i robovlasnici? Tko su oni? Ne ubrajaš li u njih možda čak i svećenike? - Robovlasnika predstavlja nenaravan svijet što ga stvaraju ljudi. A stražari su unutar većine ljudi. Oni ih bičuju i tjeraju zarađivati novac. - Tužna je to slika i bezizlazna.

Tijekom proteklih su tisućljeća nastajala carstva da bi zatim nestala. Mijenjale su se religije, zakoni, no u biti se nije ništa promijenilo: čovjek je ostao rob kakav je i bio.
Zar se to ne može ispraviti? - Može. - Kako? Pa tko to može učiniti?
- Slika. - Što je to slika? Koja slika?
- To je slika kojom će se stvoriti drukčija situacija za ljude. Vladimire, razmisli sam. Ljudi, koji danas vladaju svijetom uz pomoć novca, misle da čovjeku mogu donijeti sreću jedino vlast i novac. U to ih uvjerava i većina, koja želi zaraditi novac. Ali često, veoma često stradaju pobjednici besmislene utrke. Oni će dosegnuti vrh i postići će iluzoran uspjeh te će još jače od drugih osjetiti besmisao života. Pokazat ću ti sliku iz budućnosti, a ti je opisi, pa neka postane stvarnošću. 

4. Priča vašeg porobljavanja - Države su farme ljudi

            Ova priča o porobljavanju ljudi zorno prikazuje, malo drukčijim jezikom, ono što Anastazija objašnjava kroz priču o svećeniku Demon - Kaciju.

Najveći resurs za neko ljudsko biće nije kontrola prirodnih resursa, alata, životinja ili zemlje, već kontrola nad drugim ljudskim bićima. Stoga, ljudsko se društvo ne može racionalno razumjeti dok se ne vidi kao ono što jest: niz farmi gdje ljudi uzgajaju ljude.
Zamišljene granice tek su umom stvorene rešetke ljudskih farmi koje nazivamo državom.  Prevedeno (13.40 min.):  https://www.youtube.com/watch?v=7XUvljXF8pM

Još par crtica iz video produkcije:
Modeli ljudskog vlasništva: Egipatski, Rimski, Feudalni, moderni Demokratski model - direktno robovlasništvo zamijenjeno je mafija modelom ... Ono malo sloboda su očuvane jer je to profitabilno za vaše vlasnike ...
Držanje porezne stoke u moći vladajuće klase je proces u tri faze:
1. Prva je da se indoktriniraju mladi kroz državno, pod navodnicima „obrazovanje“, kako bi se kontrolirale misli i duše Stoke.
2. Druga faza je da se građani okrenu jedni protiv drugih, kroz stvaranje „Zavisne stoke“. Vrlo je teško vladati ljudima direktno kroz silu i tamo gdje se to može postići, ostaje veoma neproduktivno, Ljudska bića se ne razmnožavaju dobro ili proizvode učinkovito u direktnom zatočeništvu. Ali ako ljudska bića misle da su slobodna, onda će proizvesti mnogo više za svoje Farmere. Najbolji način za održavanje ove iluzije slobode je stavljanje nekih od Stoke na budžet Farmera. One krave koje postaju ovisne o postojećoj hijerarhiji će napasti bilo koju drugu kravu koja ističe nasilje, licemjerje i nemoral vlasništva nad ljudima.
Sloboda je ropstvo, a ropstvo je sloboda. Ako možete postići da krave napadaju jedne druge kad god netko saopći realnost ove situacije, onda ne morate potrošiti ni blizu onoliko koliko bi trošili njihovom direktnom kontrolom. One krave koje su postale zavisne o ukradenim darovima Farmera nasilno će se usprotiviti svakome tko sumnja u vrline ljudskog vlasništva – a intelektualne i umjetničke klase, uvijek i zauvijek ovisni o Farmeru – reći će, da svatko tko traži slobodu od vlasništva: „Škodite svojim drugovima, kravama.“ Stoka se, dakle, drži zatvorenom, prebacivanjem moralne odgovornosti sa destruktivnosti nasilnog sistema na one koji zahtijevaju pravu slobodu.
3. Treća faza je da izmislite stalne vanjske prijetnje, tako da se uplašena stoka drži „zaštite“ od strane Farmera.
Ovaj sistem ljudskog uzgoja se sada bliži svom kraju. ...
... Ekonomska sloboda stvara bogatstvo, a bogatstvo privlači više lopova i političkih parazita čija pohlepa zatim uništava ekonomske slobode. Drugim riječima, sloboda metastazira rak državu. ...  Biti istinski slobodan je ujedno i vrlo jednostavno (easy) i vrlo teško (hard). Mi izbjegavamo užas našeg porobljavanja, jer je tako bolno gledati mu u oči direktno. Igramo oko beskonačnog nasilja našeg umirućeg sistema, jer se bojimo napada naših kolega Stoke. No, možemo samo biti zatvoreni u kavezima koje odbijamo vidjeti.
PROBUDI SE ... Vidjeti Farmu znači napustiti je!
                              Stefan Molyneux, http://www.freedomainradio.com

5. Lanac poslušnosti

Lanac Poslušnosti

Užas iskustva s Hitlerom nije u tome što je učinio ljudskoj rasi, nego u tome da mu je to ljudska rasa OMOGUĆILA i DOPUSTILA. Problem nije komandni lanac, problem je lanac poslušnosti!
U povijest ljudskog roda najviše zlodjela nije počinjeno iz zavisti, pohlepe ili neke urođene karakterne ljudske mane već zbog osobine koju doživljavamo pozitivno - zbog posluha. “Građanska neposlušnost je urođeno pravo svakog građanina. Ukoliko je se odrekne, prestaje biti čovjekom.” “Postoji samo jedan put da se ostvari nezavisnost, a to je nenasiljem; ako umremo, mi ćemo i dalje živjeti, ako ubijemo nećemo više nikada živjeti .” “Moramo pružati otpor ugnjetavanju, ali nipošto ne smijemo nanositi zlo ugnjetavaču. Njega moramo pobijediti ljubavlju – otkazati mu poslušnost, makar po cijenu života.” Mahatma Gandhi
- Prevedeno (2.38 min.): https://www.youtube.com/watch?v=4fHlAMiM1rw 

Na temu posluha preporučam:
- “Osmi grijeh - posluh” - knjigu naše sugrađanke Natalije Princi-Duhović
- Emisiju „Na rubu znanosti“ - Krešimir Mišak:  http://2012-transformacijasvijesti.com/manipulacije/na-rubu-znanosti-posluh

6. Mark Twain: tajanstveni stranac

            Kraljevstva, plemstva i RELIGIJE, sve to počiva na tome ogromnom nedostatku Vaše rase, na nepovjerenju svakog pojedinca prema svom bližnjem i na želji svakog čovjeka da, zbog sigurnosti ili udobnosti, drugi o njemu dobro misle. Te ustanove će uvijek postojati, uvijek cvjetati, uvijek će vas ugnjetavati, vrijeđati i ponižavati, zato što ćete vi uvijek biti i ostati ROBOVI MANJINE.
Nije mi bilo drago da slušam kako Sotona naziva naš rod ovcama, pa rekoh da mislim kako nije tako. "Ipak je to istina" reče Sotona-"pogledajte sami sebe u ratu - KAKVE STE OVCE I KOLIKO STE SMIJEŠNI!" U ratu? Zašto?
NIKADA NIJE BILO PRAVEDNOG RATA, NIKAD KAKVOG ČASNOG, OD STRANE PODSTREKAČA NA RAT. Ja mogu gledati unaprijed, i od tog pravila bit će tokom svih stoljeća, svega nekih šest izuzetaka. Bučna šačica, po običaju iz svega glasa će tražiti rat. Oni sa prijestolja će se obazrivo i oprezno usprotiviti u početku; ogromna bez -savjesna većina naroda protrljati će sanjive oči i pokušati će razumjeti zašto treba biti rata i reci će, iskreno i uvrijeđeno: rat je nepravedan i nečastan i nije nam potreban. Onda će ona šačica ljudi povikati još glasnije. Nekoliko poštenih ljudi, nasuprotnoj strani, dokazivati će i iznosit će razloge protiv rata, riječju i perom, i u početku će ih slušati i pljeskati će im, ali to neće potrajati dugo, oni drugi će ih nadvikati i uskoro skupovi protiv rata bit će sve manji i prestati će biti omiljeni. Neće proći dugo vremena i vidjet ćete ovo čudo: govornike će kamenicama otjerati sa postolja, a slobodu govora ugušit će rulje pomahnitalih ljudi,koji potajno, u sebi, misle isto ono sto i kamenovani govornici - kao i ranije - ALI SE NE USUĐUJU kazati kako su istog mišljenja. I tada će CIJELI NAROD - ONI SA POSTOLJA I SVI OSTALI - PRIHVATI RATNI POKLIČ I URLATI ĆE DOK NE PROMUKNU, i jurnuti će na svakoga poštenog čovjeka koji se usudi da otvori usta; a uskoro će takva usta i prestati da se otvaraju. 
ZATIM ĆE DRŽAVNICI IZMISLITI OTRCANE LAŽI, OKRIVIT ĆE NAPADNUTI NAROD I SVI ĆE BITI USHIĆENI TIM IZMIŠLJOTINAMA, KOJE IM UMIRUJU NEČISTU SAVJEST, PA ĆE IH VRIJEDNO PROUČAVATI I ODBIJATI ĆE DA ISPITUJU BILO KAKVO OPOVRGAVANJE TIH LAŽI; i tako će se malo-pomalo, Čovjek uvjeriti da je rat pravedan i hvalit će Boga zbog zdravijeg sna poslije tog smiješnog i besmislenog samoobmanjivanja.     
Mark Twain 

7. Demonska država - izvod iz knjige Univerzalnog života"

Demonska država i principi
Prvi demonski princip: Stvori nered, buku, strukture vladanja i vanjske forme
Neprijatelj je za sebe i zbog svojih ciljeva preokrenuo i sedam Božjih osnovnih snaga
1. red   2. volju   3. mudrost   4. ozbiljnost   5. strpljivost   6. ljubav   7. milosrđe
Na taj je način želio ustoličiti svoje kraljevstvo, a kraljevstvo Božje poništiti.
U tom smislu preokrenuti princip demonske države, njenih saveznika i žrtava, ima također sedam zakona ili principa.
Prvi princip demona glasi:
Stvori nered, kako u ljudima samima tako i na zemlji, kako bi ljudi okrenuli svoje poglede od Boga.
Izazovi buku da bi se čovjek sve više usmjerio prema vanjštini, a zaboravio na Boga, najdublju svoju nutrinu.
Stvori institucije i vlast koje se postavljaju iznad naroda i njima vladaju, koje si dopuštaju da ih se cijeni i poštuje poput vladara i bogova.
Stvori mnoštvo ceremonija i rituala, kako bi čovjek uvijek imao razlog da se podčiniti nekom vanjskom obredu i ceremoniji, te tako stalno takve obrede i ceremonije nosio u svijesti – i neprekidno bio usmjeren prema vanjštini.
Stvori saveznike kako bi se demonska struktura širila.

Na ovaj način demonska je država stvorila na zemlji područje svoje moći sa svojim neposrednim i posrednim saveznicima i žrtvama. 
Neposrednim i posrednim saveznicima davala je ona i još daje – već prema njihovim sposobnostima i stupnju njihovog vanjskog isticanja, moć da vladaju nad onim ljudima koji su se klanjali i klanjaju se tami i nezakonitom, pokoravali im se i još se uvijek pokoravaju. A ovo je demonskoj državi polazilo i polazi za rukom kod mnoštva ljudi.
Onim ljudima koji su ovaj režim javno kritizirali i još ga kritiziraju bila je i još uvijek jest – u ime Boga, Svevišnjega – sugerirana loša savjest s prijetnjama “kazne u paklu” i “vječnog prokletstva”. Zbog straha ljudi su postali i nadalje sve više njih postaje žrtvama, robovima, i na taj način pristalicama toga režima.
Da bi se ljudi sve više okretali vanjštini, a zaboravljali svoje najdublje, tišinu, uzvišeno, istinsku suštinu, Boga, stvoren je kruti sistem vanjskih formalnosti: sakralni obredi s propisanom odjećom i pokretima koji su od žrtava zahtijevali odgovarajuće ponašanje.
Udovoljavajući ovakvim vanjskim formalnostima, mnogi su ljudi bili odvraćeni i udaljeni, i još danas se odvraćaju i udaljavaju, od najdubljeg, istinskog života, vječnog bića u sebi. Djeca žrtava se, kako nekad tako i dan danas, još kao dojenčad odgovarajuće programiraju krštenjem, ritualima i vjeronaukom te odgajaju u žrtve da bi se kao odrasli kretali u savezu s istomišljenicima.
I razvije li žrtva odgovarajuće sposobnosti, širi teške materijalne želje, a uz to posjeduje li taj čovjek snagu vladati nad bližnjima, podjarmiti ih i eventualno pretvoriti u svoje sluge, tada on postaje saveznik. Jer, saveznici se uvijek ujedinjuju u savez s istomišljenicima, kako bi pronalazili daljnje žrtve, a sposobne žrtve opet pretvarali u saveznike.
Saveznici su žrtvama nametnuli i nameću zakone zbog kojih su one često podnosile veliki teret i pod njegovim pritiskom morale misliti, govoriti i djelovati. Od mnogih žrtava saveznici su napravili “vlastite sluge” i “robove”, koji su za njih morali raditi teške i najteže poslove. Drugi su pak morali i moraju ispunjavati najteže naloge, kako bi mogli zadovoljavati traženom zahtjevu.
Usprkos najvećim naporima demona Bog nije mogao i ne može biti pobijeđen, jer neprijatelj nije mogao i ne može prodrijeti u kraljevstvo Božje, budući da njegovo zračenje – a to znači njegova svijest – nije dosezalo tako daleko niti može dosegnuti. Nasuprot tome Božje zračenje, bezgranični život, prožima sve što jest – također i materiju i neprijateljevo područje vlasti ...
Ja, Krist, ponavljam:
Po sebi samima demoni ne bi imali energiju za zavođenje ljudi, kada im na raspolaganju ne bi stajali dostavljači energije, dakle ljudi koji slijepo primjenjuju protuzakoniti princip “odašiljanja i primanja”, bez da kontroliraju svoje misli.
Demoni kod pojedinaca također pobuđuju svijet želja te tako potiču njihove strasti. Ili oni pobuđuju misli zavisti i puštaju ih da se pretvore u mržnju i neprijateljstvo. U već uzbuđene čovjekove osjećaje oni ubacuju misli razaranja, pljačkanja, ratovanja i pustošenja.
Sve ovo započinje najprije preko ubrizgavanja u negativne potkomunikacije, u svijet osjećaja, misli i želja kod pojedinaca, te kroz strasti i komunikacije zavisti i mržnje.
I tako je demonska država na zemlji stvorila za sebe moćni izvor energije preko svih onih ljudi koji demonima služe svjesno ili nesvjesno – ili neposredno kao saveznici ili posredno kao žrtve. Tako je ona stvorila nered u svijetu, u poduzećima, na radnim mjestima, u porodicama, kod rodbine i u krugovima prijatelja. Ljudi su se sve više udaljavali jedan od drugoga i postajali su jedan drugome strani. I tako je nastao gospodar i sluga, vladar i podređeni.
Više pročitajte na linkovima: http://www.svjetloradnici.com/2014/02/03/izvodi-iz-demonske-drzave-m-k/ i http://www.svjetloradnici.com/2014/05/25/demonska-drzava-m-k/
Knjiga "Demonska država","Univerzalnog života" primljena preko Gabriele iz Wurzburga,  je na hrvatskom jeziku izašla 1992.g.

8. Još neki citati - misli za promišljanje

sokrat orwell

*George Orwell : „Narod koji izabere korumpirane lopove i izdajnike nije žrtva, već suučesnik“.
*Albert Einstein: "Ludost: raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drukčije rezultate.", "Moj politički ideal je demokracija. Poštujmo svakog čovjeka kao biće i ne pravimo ni od koga idola."
*George Jean Nathan -"Nevolja s političarima je u tome što previše govore, premalo slušaju i uopće ne stižu da misle!" "Loši političari bivaju izabrani zahvaljujući dobrim građanima koji ne izlaze na izbore."
*Bernard Shaw -"Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast."
*Francis Bacon -"Četiri su glavna zla vlasti: odgađanje, podmićivanje, grubost i povodljivost." "Čudna je to želja; tražiti vlast i izgubiti slobodu; ili: tražiti vlast nad drugima a izgubiti je nad samim sobom."
*Ivo Andrić - "Čim jedna vlada osjeti potrebu da svojim građanima obećava putem plakata mir i blagostanje, treba biti na oprezu i očekivati obrnuto od toga."
*Gracian - "Nema veće vlasti nego vlasti nad samim sobom i svojim slabostima."
*Seneka -"Vladati nad sobom najveća je vlast."

9. Život je uvijek jači

Za kraj ostavih ove sličice koje jasno prikazuju da je život puno jači !!!

Neka ove slike, koje možemo svjedočiti posvuda oko nas, budu podsjetnik da je Život uvijek jači, da je Životna energija, Svjetlo, Bog, Vorteks, kako god zvali tu sve Prisutnost, jači je od svih „demona“ zajedno. Neka bude podsjetnik i o našoj pravoj božanskoj prirodi, našoj moći i odgovornosti!

Biljke mogu biti metafora za život (i jesu jer su djelo Božje), a beton metafora za demona, (i jeste, jer odvaja čovjeka od podrške majke Zemlje).

cvijece asfalt cvijece beton korijenje

Birajmo slobodu, zdrav razum, harmoniju, mir, istinu, ljepotu ... vrline.
Volimo, poštujmo, podržimo Život, sebe, prirodu i sva njena bića.
Budimo stvaratelji prelijepe budućnosti.
Namaste! Aloha! Blagoslov!

            BLAGDANSKA ČESTITKA

Kako se stvaranje ovog članka desilo pred Blagdane, dodajem moju ovogodišnju blagdansku čestitku - želju za sva Bića. Sažela sam je u nekoliko meni znakovitih i važnih riječi i simbola. U njoj je sadržana i moja Namjera:

duga cestitka

Radostan Božic
Sretna Nova Godina
2015.
Neka svih i sve obasja
Svjetlo Svjesnosti i Slobode
Eli

 

 

 

 

 

Povratak na vrh