CIJEPLJENJE i OKO TOGA

Cijepljenje je mala ali važna kockica u velikom mozaiku manipulacija (kroz razne prisile, zataškavanja i sl) i opasnostima kojima je izložen današnji čovjek i njegov naraštaj, tako da je sve ovdje rečeno, primjenjivo i na sve druge segmente življenja u koje se zadire.
Postoji li izlaz? Da, izlaz je u znanju i djelovanju, u zdravo razumskom promišljanju, osobnim promjenama navika i percepcije, u kreativnom izražavanju i stvaranju, u odgovornosti i svjesnosti. Rješenja su svuda oko nas. Poći valja od sebe. Probuditi se!
Svima nam želim puno entuzijazma na svim putevima života.
Eli

 

Članak “CIJEPLJENJE - pravno - medicinsko i dr. stajališta”   pokazivac

Iz sadržaja:                
1. Pravno stajalište
2. Medicinsko stajalište
3. Još neke informacije vezano na temu, linkovi na kraju maila:

*Nikola Skenderović, pravnik, *dr. Slađana Velkov, liječnica, *Maja Šuput, majka, *Dr. Lidija Gajski, liječnica, internist. *David Icke, predavač, autor, *Dr. Aleksandar Soltyšik, liječnik, *Cijepljenje i GMO, *Što-Ako_Strategija; * Odgovori na neka česta pitanja,
*Zašto sam prestala s cijepljenjem, liječnica, *Mihovil Španja, osobno iskustcvo,
*Iz maila u kampanji protiv cijepljenja od 25.08.2009.g.

cijepljenje pravo izbora huzpp

1. Crtice iz pravnog stajališta - Eli Jaška, dipl, pravnica

             NIJEDAN LJUDSKI ZAKON NE SMIJE I NE MOŽE BITI IZNAD ŽIVOTA SAMOG i OSNOVNIH PRAVA ČOVJEKA, DA SLOBODNO ŽIVI i STVARA.
NIKOME SE NIKADA NE SMIJE DATI MOGUĆNOST DA ODUZIMA DRUGOM LJUDSKOM BIĆU PRAVO NA SLOBODU  izbora, slobodu mišljenja i slobodu djelovanja sve dok ne ugrožava život drugom živom biću, uključujući prirodu, planet Zemlju i šire.

           2. Crtice iz medicinskog mišljenje - Mr. sc. Đula Rušinović-Sunara, dr. med

* NEMA ZNANSTVENO UTEMELJENOG RAZLOGA ZA PROVOĐENJE IMUNIZACIJE.
*„Što se tiče zdravlja nacije ne mislim da se uopće smiju provoditi bilo kakva izravna djelovanja na nečiji organizam, već se u interesu zdravlja nacije treba isključivo utjecati na opću ispravnost vode, hrane i održavanje zdravog i čistog okoliša“.
* Zaštita i briga o djetetu ne može biti povjerena državi nego roditelju sve dok roditelji  ne izgube pravo skrbništva nad djetetom. Prisiljavanjem roditelja da vrše prisilnu imunizaciju svoje djece bez da se oduzelo skrbništvo vodi u državni teror.

Osobno se već više od 20 godina zalažem protiv cijepljenja. Pisala sam brojne mailove potičući ljude da razmisle svojim zdravim razumom. U kampanji protiv HPV cijepljenja nastao je 2009. godine članak u kom sam se potrudila sakupiti puno informacija i dati svoje mišljenje - http://www.eli21.com/hpv-cijepljenje.html#vrh
Rudolf Steiner (1861. - 1925.), austrijski filozof, odgajatelj, pisac, ezoterik, i glavni utemeljitelj antropozofije, još pred puno godina upozorio je na opasnost od cijepljenja, napominjući da se time ubija duhovna komponenta u čovjeku. Kad se potisne prava priroda čovjeka onda ga je lako  učiniti robom.
Dugo je godina to bila tema o kojoj se šutjelo, no danas ima već toliko objavljenih članaka i cijelih knjiga, toliko objelodanjenih posljedica cijepljenja da je dovoljno malo istražiti i promisliti.

U ovom članku iznesen je pravni i medicinski pogled na obvezatnost cijepljenja (i općenito prisilu bilo koje vrste) iz pogleda jedne žene, po zanimanju pravnice, koja je obavljala i funkciju suca, ali i osobe koja je potaknuta svojim zdravstvenim problemima preuzela odgovornost za svoje zdravlje, istraživala i nalazila prirodne puteve  izlječenja. 
Od nedavno se Udruga za prava pacijenta ulovila u koštac sa tom velikom manipulacijom. Hvala im na tome i svemu što rade kroz svoju udrugu. U ovom članku koristit ću dio komunikacije sa dr. Đulom, kolegicama pravnicama i mailova na temu.
pokazivac
Iz pisma (maila) 02.04.2014.

U redu je da se pravnici fokusiraju na svoje područje, medicinari na svoje, no ne smijemo dopustiti prebacivati lopticu na drugu profesiju ili čovjeka. Svaki je čovjek pozvan biti i pravnik i liječnik, promišljati cjelovito, djelovati za dobrobit svoju i opću. Svi smo pozvani spoznati svoju vrijednost, svoju moć ali i odgovornost, dati najbolje što možemo u svakom trenutku, udružiti se i zajedno djelovati, jer tiče se nas samih, naših potomaka i puno više i dublje. Zadatak svakog od nas je unapređivati svoju životnu sredinu (a ona obuhvaća sva živa bića i sva područja življenja). Pozvani smo stvarajući podržati život, slobodu, zdravlje. Tako i ovo pitanje cijepljenja puno je značajnije i šire od same teme.

bebac curica place

1. Pravno stajalište

Kako smo svi čudesnim nitima povezani i umreženi, štogod radimo drugom radimo sebi samima. Stoga bi u fokusu svakog čovjeka i svake struke trebao biti rad za dobrobit svih, ne štetiti nego pomagati, ne uništavati već stvarati, poštovati život i svako živo biće,  doprinositi boljitku.
Svaka struka, pa i pravnička, trebala bi biti usmjerena na boljitak čovjeka i cjeline kojoj on pripada, a to je Priroda i sva bića na planeti Zemlji, i šire. 
Nijedan ljudski zakon ne smije i ne može biti iznad života samog i osnovnih prava čovjeka, da slobodno živi i stvara.

Iz pisma (maila) 20.03.2014.

... zato sam uvjerena da će podržati inicijativu da se ukine obveza cijepljenja kako s pravnog stajališta u zaštiti ustavnog prava na slobodu izbora tako i sa zdravstvenog stajališta u zaštiti integriteta djece i potomaka.

Pravno upozorenje !!!
Molim za oprez i odlučnost da se ne pristaje na kompromise kojima bi se na suptilan način (na mala vrata, sitnim slovima) zadržala mogućnost manipulacje, kao na primjer da se ostavi zakonska odredba kojom bi  ministar zdravlja imao mogućnost proglasiti obvezu cijepljenja u slučaju neke opasnosti / pandemije.

NIKOME SE NIKADA NE SMIJE DATI MOGUĆNOST DA ODUZIMA DRUGOM LJUDSKOM BIĆU PRAVO NA SLOBODU  IZBORA, SLOBODU MIŠLJENJA i SLOBODU DJELOVANJA sve dok ne ugrožava život drugom živom biću, uključujući prirodu, planet Zemlju i šire.

Pitanje tko bi to i po kojim kriterijima odlučivao što je to i kolika opasnost. Za nekoga je već 35 stupnjava celzijusa velika opasnost a nekome ugodna toplina. Pa i da jeste opasnost treba poštovati životni stav i odluku čovjeka da se radije izloži pogibelji od bolesti nego opasnosti od cijepiva.  Možemo povući paralelu sa ratnom situacijom, dolazi neprijateljska vojska, ali čovjek ili obitelj mogu odlučiti ne napustiti svoju rodnu grudu pod pretnjom smrti.

Dobar bi Ministar djelovao preventivno, podržavajući zdrave stilove življenja u kojima su ljudi zdravi, pozitivni, sretni, tada im nijedna bolest ne može doći, a u slučaju da neka velika opasnost dođe poduzeo bi sve mjere u zaštiti svojih građana. Ako bi mislio da je cijepljenje dobra stvar onda bi se prvi cijepio i primjerom pokazao svoje uvjerenje te pozvao ljude da slijede njegov primjer, uvijek ostavljajući slobodu izbora, poštujući odluku svakog građana.
No manipulacija strahom je preogromna. Tako smatram, to sam rekla i na tibini u Rijeci, da nakon ukidanja zakonske obveze cjepljenja predstoji još teži i odgovorniji zadatak a to je obrazovanje, istraživanje, podizanje svijesti o štetnosti ne samo cijepljenja već i drugih vrlo brojnih manipulacija od gmo hrane, zagađenja vode, zraka, prirode ... Potaknuti ljude (posebice visoko obrazovane ljude, “stučnjake”...) da počnu razmišljati, da upotrijebe  svoj zdrav razum a ne da uzimaju zdravo za gotovo što je neki autoritet rekao, da li u obliku čovjeka (liječnika, pravnika, profesora, inžinjera ...)  ili ustanove (ministarstva, instituta ...). Osnažiti ljude da ne čine ono što se protivi njihovoj savjesti, pod cijenu da izgube posao. Podržati ljude da čine ono što ih raduje, u čemu mogu izraziti svoje potncijale. Osnažiti ljude da preuzmu odgovornost za svoje postupke, za zdravlje i život 

Iz pisma (maila) 02.04.2014.

... Kako mi je ta tema aktualna stalno nailazim na priče posljedicama cijepljenja, a neke su tako strašne, govore o invaliditetu i uništenim životima kako te djece tako i njihovih roditelja. Bilo bi i moralno i odgovorno da Država koja se usudi  nešto proglasiti obvezatnim, pa čak pod prijetnjom kazne, da preuzme i odgovornost za posljedice. Isto se odnosi i na medicinsku profesiju.
Dapače država, zajednica bi trebala biti odgovorna i onda kad nešto nje obveza a dio je sustava, odnosno neke profesije.
Link na dnu maila: Mihovil Španja protiv obvezatnog cijepljenja

masovno cijepljenje bill gates

2. Medicinsko stajalište

Možda će netko pomisliti, budući nemam medicinsko obrazovanje, da nisam kompetentna obrazlagati medicinsko stajalište. Srećom osobno poznajem vrsne liječnike i stručnjake na tom području koji dijele moj stav protiv cijepljenja i svakoga ih je dana više. No želim naglasiti da bi osnovni fokus medicine trebalo biti zdravlje (a ne bolest) a o temi zdravlja i zaštite osobnog integriteta pozvan je promišljati i u tom pravcu djelovati svaki čovjek.  

Poštujuću slobodu izbora, na koju se pozivam u pravnom stajalištu, ja ne bi zabranila cijepljenje za one ljude koji to slobodnom voljom odluče, ali bi podsjetila na peti sporazum toltečke mudrosti, koji kaže: budite sumnjičavi, ali naučite slušati  - Ne vjerujte ni sebi ni drugima. Iskoristite moć sumnje kako biste propitali sve što čujete. Je li to zaista istina? Pokušajte dokučiti namjeru koja se krije iza riječi pa ćete razumjeti stvarnu poruku.“

Iz pisma (maila) 02.04.2014.

Dr. Đula si je dala truda obrazložiti medicinsku stranu i ludost zvanu cijepljenje. Izvrsno primjećuje i druge opasnosti kojima se potiho otvaraju vrata.  
Moje se mišljenje slaže sa Đulinim. Nisam samo sigurna da sam dobro razumjela ono vezano za cijepljenje novorođenčadi. To je takva ludost, čisti primjer antirazuma, a roditelji kao ovce na šišanje, niti pitaju niti promišljaju, netko je drugi za njih i njihovo rođeno dijete već sve odlučio. Ono za djevojčice protiv HPV – o tome sam već naširoko obrazlagala
Slučajnost - u pristigloj pošti stigao i mail u kojim mi prijatelji šalju knjigu koju odavno znam. Dotiče temu „ovaca“. Od srca preporučam, „OTLA PRINCIP“ – Rene Egli
Pred 22 godina kad je dr. Jaška odbila cijepiti svoje dijete, hrabro se konfrontirajući sa svojom strukom, kolegama, sama sobom, majčinskim strahovima, društvom, nije bilo interneta i nije još bilo razotkriveno toliko istina i zabluda, ali danas!!! Svakom tko se želi malo posvetiti temi i dati si vremena za promišljanje doći će do istih pitanja i zaključaka, kao dr. Đula. Dovoljno da pročitate članke na linku 
http://2012-transformacijasvijesti.com/category/cjepiva-istina-o-cjepivima.
Da to je cilj ne dati čovjeku vremena i prostora da postavlja pitanja, da istražuje, promišlja i zaključuje svojom pameću.

Hmm javnosti i običnim građanima bi se dalo objasniti ali pravnicima, sucima ustavnog suda, liječnicima i ljudima u cijelom lancu koji su tako isprogramirani školovanjem, ulogama koje igraju, egom, strahovima i kolektivnoj svijesti, čini mi se teža misija???? Tek kad im se u obitelji dese takve tragedije počinju promišljati. Voljela bi da ne moramo čekati takve udarce sudbine da bi se pomakli???
S obzirom na kompleksnost u redu je da je početni fokus na pravnom pitanju i ustavnom pravu na slobodu izbora. Molim da imate na umu upozorenje koje sam dala i obrazložila o opasnosti ostavljanja mogućnosti za manipulaciju na mala vrata:
Ljudi sve više i glasnije govore. Na internetu ima svakakvih ali i vrlo dobrih komentara i na pravna i na medicinska pitanje vezana za temu (http://www.index.hr/vijesti/clanak/ustavni-sud-roditelji-morate-cijepiti-svoju-djecu/736173.aspx)

Iz promišljanja dr. Đule izdvojila bi par meni izvrsnih stvari i zamolbu i pitanje za Katedru PF
*Nema znanstveno utemeljenog razloga za provođenje imunizacije.
*Ne vidim kako je moguće dati nekome pravo da na silu nekome nešto ubrizgava u tijelo! To je ono što je nedopustivo u tumačenju djelovanja za opće dobro kada se spominje vakciniranje i to tzv. opće dobro. Niti ima dokazanog općeg dobra niti postoji i jedan razlog da se ikome dozvoli da bilo kome nanosi bilo kakvu fizičku ozljedu, i još uz izliku kako je to za njegovo dobro. Tvrdim kako je ovo upravo postupanje dostojno Mengelea. Kako to pravno uobličiti i predočiti javnosti s jasnom argumentacijom?
            *„Što se tiče zdravlja nacije ne mislim da se uopće smiju provoditi bilo kakva izravna djelovanja na nečiji organizam, već se u interesu zdravlja nacije treba isključivo utjecati na opću ispravnost vode, hrane i održavanje zdravog i čistog okoliša“.

*Zaštita i briga o djetetu ne može biti povjerena državi nego roditelju sve dok roditelji  ne izgube pravo skrbništva nad djetetom. Prisiljavanjem roditelja da vrše prisilnu imunizaciju svoje djece bez da se oduzelo skrbništvo vodi u državni teror
*U cilju očuvanja zdravlja nacije može se dozvoliti vlastima da osmisle zakone kojima će ograničiti ljudske slobode, ali ne može se dozvoliti silovanje. Npr., netko može braniti da se negdje krećeš, da nešto koristiš, da činiš štetu u smislu zagađivanja ...ali ne može se kažnjavati pa čak niti proglašavati nekoga “zagađivačem” zdravlja  (a da je pri tom i zdrav i ne čini ništa), jer odbija da netko narušava njegov fizički integritet ( a cijepivo ga narušava jer se u tijelo unosi nešto što tijelu ne pripada). Dakle, u RH je zakonom odobreno kažnjavanje onih koji ne dozvoljavaju silovanje svoje djece!
Dakle: nasilno cijepljenje jest pandan silovanju jer se narušava tjelesni integritet ...a nitko ne bi smio dobiti takvo pravo na temelju pravne odluke temeljene na medicinskim bilo kakvim argumentima (a tragično je da ih niti nemaju nego čak izmišljaju pa sam predočila kako su znanstveni radovi gotovo isključivo radovi naručeni kako bi opravdali potrebu cijepljenja iako je činjenično ničim ne dokazuju već govore o povećanju titra koji ničim znanstveno utemeljenim ne jamči da štiti ikoga)...) 

Naši vrli medicinski stručnjaci koji odobravaju “silovanja u interesu zajednice” čak ne znaju niti da cerebralna paraliza nije ta protiv koje se cijepi te da ista niti ne pripada u zarazne bolesti .....a na temelju baš njegovog “stručnog” mišljenja Ustavni sud donosi Odluku! To je ono što bih ja htjela da se razjasni u javnosti i ukoliko možete pomoći da se sve gore izneseno pretoči u nešto razumljivo, neuvredljivo i korisno za sve, onda bi napravili vrlo veliku stvar za građane koji se ne snalaze u svemu tome nego samo vide da ih se siluje a da oni ne mogu ništa.
Može li se nešto učiniti da Ustavni sud shvati što je napravio i što je činjenično po srijedi? Ili možda mislite da znaju ali da ih nije briga?
Hvala za sav doprinos koji dajete razumu, životu, slobodi ... na ovu i sve teme. Eli

siguran od cega strava o cijepljenju

3. Još neke informacije vezano na temu cijepljenja

*Nikola Skenderović, dipl. iur. - Hrvatska
"Došlo je vrijeme za pozitivne promjene i za zaštitu temeljnih ljudskih i roditeljskih prava"  - http://udruga-kameleon.hr/tekst/5975/- 27.3.2014

*dr. Slađana Velkov, liječnica - Crna Gora, Srbija
Potresna ispovijest liječnice koja je napustila korumpirani medicinski sustav: ‘Cijepljenje je najopasnija medicinska praksa u povijesti klasične medicine’

by Velimir G. on Ožu 8, 2014 • 13:04  - http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/potresna-ispovijest-lijecnice-koja-je-napustila-korumpirani-medicinski-sustav-cijepljenje-je-najopasnija-medicinska-praksa-u-povijesti-klasicne-medicine

* Maja Šuput, majka - Hrvatska: “Odgajanje djece u porobljenom svijetu“ → http://www.skriveno.om/ index.php/2011/03/kolumna-jedne-majke-odgajanje-djece-u-porobljenom-svijetu/ 

*Dr. Lidija Gajski, liječnica, internist. Neopravdano i neodgovorno trovanje djece  – http://www.h-alter.org/vijesti/neopravdano-i-neodgovorno-trovanje-djece. Pogledajte i druga njena hrabra istupanja: http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Dr.-Lidija-Gajski-Slijepo-povjerenje-u-medicinske-autoritete-treba-napustiti

* David Icke, predavač, autor - Velika britanija
“Najveća opasnost nije svinjska gripa - nego cjepivo” → http://www.val-znanje.com/index.php/tekstovi/manipulacije-ljudima/237-david-icke-najveca-opasnost-nije-svinjska-gripa--nego-cjepivo.
Vodič kroz svjetsku zavjeru" → http://www.znakovi-vremena.net/cjepiva.htm

 

* Dr. Aleksandar Soltyšik, liječnik biološke i klasične medicine - Hrvatska
Iz članaka pod nazivom “Zdravlje pod opsadom” – “Ovo je svemir bezkonačnih mogućnosti i smeta me što se zatire kreativnost. To je usmjereno i ciljano zaglupljivanje ljudi, a to ne traje od danas, to već dugo traje ... Problem je u mentalitetu klasične medicine... Evo jedan tipičan primjer: cijepljenje ...”. Potražite članak u Svjetlosti (br.136, 7/8 mj. 2014./.

*Cijepljenje i GMO   -   Šest sličnosti između cjepiva i GMO

http://www.dnevno.hr/zdravlje/106423-sest-slicnosti-izmedu-cjepiva-i-gmo.html

*Što  - Ako
STRATEGIJA - ŠTO UČINITI AKO NE ŽELIMO CIJEPITI DJECU - I KAKO?
 http://oppthrvatska.org/strategija-sto-uciniti-ako-ne-zelimo-cijepiti-djecu-i-kako/

* Odgovori na neka česta pitanja koja postavljaju roditelji koji odbijaju cijepiti dijete/djecu (1. dio) http://udruga-kameleon.hr/tekst/6360/

*Zašto sam prestala s cijepljenjem, liječnica - dr. Juliane Sacher  - Njemačka
Prevedeno (16.54 min.): http://www.youtube.com/watch?v=zcp0dFteYgg#t=65

*Mihovil Španja, osobno iskustvo - kao beba sam nakon cijepljenja obolio od dječje paralize - Hrvatska "http://www.index.hr/vijesti/clanak/mihovil-spanja-protiv-obaveznog-cijepljenja-kao-beba-sam-nakon-cijepljenja-obolio-od-djecje-paralize/737211.aspx 

*Iz maila u kampanji protiv cijepljenja od 25.08.2009.g. →  malo reklame

Informacija o cjepivima se zahuktava! Prijatelji su tu da motiviraju na pozitivne akcije, pa sam tako na jednom mjestu skupila mailove koje sam na tu temu dobila kao i moje komentare. Sviđa mi se što narod uvijek zadržava smisao za humor, pa na internetu možete pronaći i viceve na tu temu.

1. U travnju mjesecu pridružila sam se akciji protiv HPV - protiv cijepljenja djevojčica. Obrazložila sam temu cijepljenja s mnogo aspekata ...
2. Majl od 08/2009. obrazlaže Zašto NE CJEPIVU. Početak me nasmijao! Povijest cjepiva me podsjeća na onu narodnu "Što jedan "ludi" napravi ne ispravi ni 100 "pametnih". Citira Davida Icke-a ... povezuju Vakcinaciju sa ugradnjom čipova i manipulacijom!!!
3. Mejl -  Optužnica protiv WHO i UN - obrazlaže pozadinu  igre zvane "Svinjska Gripa".

malo reklame o  Klamatskoj algi.

KLAMATSKA ALGA zaslužuje našu pažnju i povjerenje.  "... Jasno sam napisala da sam protiv svakog cjepiva. Ja sam za Božanske "Vakcine", za prirodu i savršenu sunčanu hranu. Jednu sam otkrila 1999. godine i naše prijateljstvo i partnersvo traje do danas → to je AFA - Klamatska alga!, pravi Božji dar koji može uvelike doprinijeti zdravlju, a zbog njenog jedinstvenog blagotvornog djelovanja na centralni nervi sustav, i razvoju punog potencijala čovjeka. → www.eli21.com 

klamatska alga alge

Zadržavam viziju novog boljeg svijeta, pridružujući se tako sve brojnijoj skupini pozitivnih, dobronamjernih i odlučnih ljudi. Pozivam i motiviram svih nas da promjenom vlastite percepcije doprinesemo stvaranju Novog, lijepog i zdravog svijeta!
S puno Entuzijazma
            Eli

 

Završavam rečenicom meni drage Anstazije:

“Neka nas prate jasne i svjetle misli” 

 

Povratak na vrh